Módosítanak

2022.01.20. 16:00

A FIFA szigorítja a kölcsönadás szabályait

Tilos lesz emellett harmadik egyesületnek továbbadni a kölcsönvett labdarúgót.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nyártól szigorítja a játékosok kölcsönadására vonatkozó szabályokat.

 

Módosítás lesz többek között, hogy az ilyen jellegű szerződéseknek legalább egy évre kell szólniuk, továbbá maximalizálják, hogy egy klub hány játékost adhat, illetve vehet kölcsön. A következő szezontól ez a szám nyolc lesz, majd a 2023-24-es idényben hét, egy évvel később pedig már csak hat. A 21 éven aluliakra és a saját nevelésű játékosokra nem vonatkozik a szabály.

 

Tilos lesz emellett harmadik egyesületnek továbbadni a kölcsönvett labdarúgót.

 

A FIFA csütörtöki közlése szerint az új szabályozás július elsején lép életbe, azt megelőzően még ellenőrzi a végrehajtó bizottság.

 

A szigorítással azt szeretné elérni a világszövetség, hogy a fiatal futballisták jobban fejlődjenek és jobb legyen a "sportszakmai egyensúly", valamint meg akarja akadályozni, hogy egyes klubok sok kölcsönjátékost foglalkoztassanak.

 

Az európai élklubok többsége előszeretettel alkalmazza a kölcsönadást, a Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea részéről például jelenleg 21 játékos szerepel így más csapatokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában