Atlétika

2022.06.20. 18:25

Budapest pályázik a 2026-os atlétikai Eb-re

Budapest és Birmingham pályázik a 2026-os atlétikai Európa-bajnokság megrendezésére.

Két kiváló kandidálónk van a 2026-os kontinensbajnokságra, mindkét szervezőbizottság nagy tapasztalatokkal rendelkezik szabadtéri események lebonyolításában és mindkét városnak nagyszerű stadionja van, bármelyikük remek házigazda lenne 

- nyilatkozott az európai szövetség (EAA) hétfői hírlevelében Dobromir Karamarinov, az EAA elnöke.
A szervezet képviselői az elmúlt hetekben mindkét helyszínt meglátogatták, miután a Magyar Atlétikai Szövetség és brit társszervezete is hivatalosan benyújtotta pályázatát.
Birmingham idén a Nemzetközösségi Játékoknak ad otthont, a magyar fővárosban pedig jövőre világbajnokságot rendeznek az épülő új atlétikai stadionban. Ennek kapcsán Karamarinov megjegyezte, ezek a világversenyek garanciák arra, hogy bármelyik pályázat is kerül ki győztesként, megfelelő házigazdája lesz az eseménynek.
A két város a múltban is bizonyította, hogy képes globális és kontinentális viadalokat vendégül látni, mindkettő nagy tiszteletnek örvend

 - zárta az EAA elnöke.
Idén augusztusban a multisport Eb keretében Münchenben kerül sor a kontinenstornára, két év múlva pedig Róma lesz a házigazda.    
A 2026-os Eb-helyszínről idén novemberben dönt az EAA tanácsa.

Borítókép: Dobromir Karamarinov (Flaviu Buboi/NurPhoto/AFP)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!