Olasz Nagydíj

2022.09.09. 13:21

Zátonyra futott a Red Bull és a Porsche tárgyalása

A Porsche biztosan nem a Red Bull motorszállítójaként száll be a Forma-1-be, miután az autógyártó és a csapat tárgyalásai zátonyra futottak.

Versenyzők a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Olasz Nagydíjának rajtja után a monzai versenypályán 2021. szeptember 12-én

Forrás: MTI/EPA/ANSA

Fotó: Matteo Bazzi

A Volkswagen-konszern márkája, valamint az osztrák istálló pénteken, az Olasz Nagydíj monzai helyszínén jelentette be, hogy nem tudtak megállapodni az együttműködésről, és nem is folytatják a tárgyalásokat.

Mindig is az volt a terv, hogy a két fél egyenlő legyen a motorgyártásban és a csapatban is, de ez nem megoldható 

- áll a közös közleményben.

 

A Porschénál ugyanakkor hozzátették, hogy a 2026-tól bevezetésre kerülő új motorszabályok továbbra is vonzóak a cég számára, így vizsgálják, miként tudnának beszállni a sorozatba.

 

Az ugyancsak a Volkswagen égisze alá tartozó Audi két hete Spában jelentette be, hogy négy év múlva motorgyártóként beszáll a száguldó cirkuszba, ahol 2026-tól a fenntarthatóságon és a költségcsökkentő megoldásokon lesz a hangsúly.

A jogtulajdonos Liberty Media célja az, hogy 2030-ra karbonsemlegessé váljon a Forma-1: több elektromos energiát és fenntartható üzemanyagot használnak majd, emellett költségvetési plafont is bevezetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában