Világos üzenet

2022.12.14. 17:26

Rummenigge: a német válogatott szurkolói szinte szégyellik magukat

Németországban ma már szélsőséges nacionalizmusnak tartott gondolatokat osztott meg a Bildnek nyilatkozva a kétszeres aranylabdás, Európa-bajnok Karl-Heinz „Kalle” Rummenigge. Kijelentette azt is, hogy az ország legfontosabb csapata nem a Bayern München, hanem a Nationalelf, a nemzeti tizenegy.

Karl-Heinz Rummenigge a 2022-2023-as UEFA Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolására érkezik 2022. augusztus 25-én Isztambulba

Forrás: AFP

Fotó: OZAN KOSE

Világos és kemény üzenetet küldött az egykori legendás labdarúgó a woke ideológia németországi képviselőinek és azoknak, akik a német nemzeti lét felszámolásáért ügyködnek a sport területén is - írta meg a Magyar Nemzet.

„A 95 válogatott mérkőzésemről ismerem azt a leírhatatlan érzést, amikor a nemzeti himnusz felcsendül. Ám míg a katari világbajnokságon az argentin szurkolók büszkén viselik csapatuk mezét, addig Németországban a válogatottunk szurkolói pillanatnyilag inkább elutasítóak és szinte szégyellik magukat. Ezen változtatni kell!”

– hangsúlyozta az 1980-as évek világklasszisa.

A Bayern Münchent sportvezetőként tavaly nyárig irányító Rummenigge magától értetődőnek nevezte, hogy elfogadja a felkérést a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) mellett létrehozott szakértői munkacsoportba, amelynek feladata, hogy segítse a válogatott minél jobb szereplését a 2024-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságon. 

Teljesen egyértelmű üzenetet fogalmazott meg „Kalle” Rummenigge:

„A hagyományos német erényekre, az összefogásra, a munka iránti alázatra, a minőségre és a nemzeti büszkeségre kell építeniük, mert csak ez vezethet sikerre.”

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában