Labdarúgás

2023.03.09. 14:09

Messi sorozatban harmadszor esett ki klubcsapatával a BL nyolcaddöntőjében

Az argentin válogatottal decemberben világbajnok és a tavalyi futball-vb legjobbjának választott Lionel Messinek - pályafutása során először - három egymást követő szezonban nem sikerült bejutnia klubcsapatával a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

Jamal Musiala, a Bayern München (j) és Lionel Messi, a Paris Saint-Germain játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Bayern München-Paris Saint-Germain visszavágó mérkőzésén a müncheni Allianz Arénában 2023. március 8-án

Forrás: MTI/AP

Fotó: Matthias Schrader

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) a BL szerdai játéknapját értékelő összefoglalójában emlékeztetett rá, hogy a világszövetségnél (FIFA) hétszer is az év legjobbjának bizonyult, és az Aranylabdát ugyancsak hétszer kiérdemlő Messi mindhárom alkalommal jelenlegi együttesének, a Paris Saint-Germainnek a „jóvoltából” búcsúzott. 

KIMMICH, Joshua; MESSI, Lionel
Lionel Messi, a Paris Saint-Germain (j2) és Joshua Kimmich, a Bayern München játékosa (j) a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Bayern München-Paris Saint-Germain visszavágó mérkőzésén a müncheni Allianz Arénában 2023. március 8-án
Fotós: Matthias Schrader / Forrás: MTI/AP

A 2020/2021-es szezonban, amikor az FC Barcelona játékosa volt, a PSG ejtette ki a katalánok alakulatát, majd az utóbbi két alkalommal már a francia élcsapat futballistájaként jelentette számára a végállomást a BL nyolcaddöntője.

A párizsi 0-1 után szerda este Münchenben is a Bayern nyert (2-0), ami azt is jelentette, hogy a PSG az utóbbi hét idényét tekintve immár ötödször volt képtelen továbblépni a 16-os mezőnyből a legjobb nyolc közé. A párizsi együttessel egyúttal 28 év után először esett meg újfent, hogy a párharc egyik meccsén sem tudott gólt szerezni. 

Hasonlóra 1995-ben volt példa, amikor a PSG a Bajnokok Ligája elődöntőjében az AC Milantól kapott ki a francia fővárosban 1-0-ra, Milánóban pedig 2-0-ra.

 

Érdekességként jegyezte meg az IFFHS, hogy a Bayern Münchennek a PSG elleni legutóbbi hat góljából ötöt két ex-párizsi játékos szerzett: hármat Eric Maxim Choupo-Moting, kettőt pedig Kingsley Coman.

 

A szerdai másik BL-meccsen a továbbjutását a hazai 1-0 után londoni 0-0-val biztosító AC Milan a Tottenham nagy sorozatának is véget vetett: az angol alakulat - 2017 szeptembere óta - sorozatban 147 hazai mérkőzését követően először játszott gól nélküli döntetlent. 

A vendég együttes 18 év után első olasz csapatként búcsúztatott angol riválist úgy, hogy a párharc egyik mérkőzésén sem kapott gólt. 

Hasonlóra éppen a milánóiak voltak képesek 2005 márciusában, szintén a nyolcaddöntőben a Manchester United ellen.

KULUSEVSKI, Dejan; HERNANDEZ, Theo
Dejan Kulusevski, a Tottenham (j) és Theo Hernandez, az AC Milan játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Tottenham Hotspur-AC Milan visszavágó mérkőzésén a londoni Tottenham Hotspur Stadionban 2023. március 8-án
Fotós: Andy Rain / Forrás: MTI/EPA

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában