nem követi volt kapitányát

2018.07.16. 11:23

Deschamps nem szakadna el a világbajnok társaságtól

Didier Deschamps a világbajnoki diadal után is folytatni akarja a munkát a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként, és ki akarja tölteni a szerződését.

France's coach Didier Deschamps celebrates after winning at the end of the Russia 2018 World Cup final football match between France and Croatia at the Luzhniki Stadium in Moscow on July 15, 2018. / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Gabriel Bouys

A francia média egybehangzó tudósítása szerint a szakember úgy fogalmazott: „Nem mindent csinálok úgy, mint Jacquet.”. Ezzel arra utalt, hogy amikor Franciaország – az ő csapatkapitányságával – 1998-ban története első vb-címét nyerte, az akkori szövetségi kapitány, Aimé Jacquet a sikert követően felállt a kispadról.

„Az a szándék, hogy maradjak, és maradok is” – hangsúlyozta Deschamps.

A 49 éves szakember, aki a brazil Mario Zagallo és a német Franz Beckenbauer után harmadikként lett világbajnok játékosként és szakvezetőként is, 2012 óta irányítja hazája válogatottját. A szerződése 2020-ig szól.

A franciák a vasárnapi, moszkvai döntőben 4-2-re verték a horvátokat, ezzel történetük során másodszor lettek világbajnokok.

Borítókép: A végtelenbe és tovább

AFP PHOTO / Gabriel Bouys

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában