bundesliga

2021.05.18. 15:00

Jövő szezonra mindenképpen nézőket szeretnének Dortmundban

Hans-Joachim Watzke, a Borussia Dortmund ügyvezető igazgatója úgy gondolja, hogy a Bundesliga következő idényére visszatérhetnek a nézők a stadionokba, az azonban, hogy mikor lehetnek tele a lelátók, még kérdéses a koronavírus-járvány miatt.

Borussia Dortmund’s supporters sit at their seats before the German first division Bundesliga football match Borussia Dortmund vs Borussia Moenchengladbach in Dortmund, western Germany on September 19, 2020. (Photo by INA FASSBENDER / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO

Forrás: AFP

Fotó: Ina Fassbender

„Egyértelműen azzal számolok, hogy a következő szezonban lesznek szurkolók a stadionokban” – mondta a Funke médiacsoport lapjainak kedden, hozzátéve:

„a kérdés az, mennyit engedélyeznek majd”.

Emlékeztetett rá, hogy a lakosság harminc százaléka már kapott legalább egy oltást, a nyár végére pedig beadják nekik a másodikat.

„Innentől kezdve nem lehet számukra semmit sem megtiltani” – vélekedett Watzke, aki szerint ők már visszatérhetnek majd a normális kerékvágásba.

Az Union Berlin már a most szombati bajnoki zárásra kétezer szurkolót beenged a stadionjába az RB Leipzig elleni mérkőzésre,

mivel csökken a koronavírusos esetek száma a német fővárosban. Más klubok azonban egyelőre még nem nyitnak.

A Dortmund már biztosan az első négy között végez a bajnokságban, így indulhat a Bajnokok Ligájában.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában