férfi 100

2018.06.22. 12:04

Már az előfutamban megdőlt az idei világcsúcs

Már a csütörtöki előfutamokban is nagyszerű időket futottak férfi 100 méteren az amerikai sprinterek a Des Moinesban zajló atlétikai országos bajnokságon: a legjobb eredményt Mike Rodgers érte el 9.89 másodperccel, ami a világ idei legjobbja.

A mezőnyből a két legnagyobb név, a világbajnoki címvédő Justin Gatlin és a tavaly Londonban mögötte ezüstérmes, idén 60-on világcsúcsot elérő és vb-címet nyerő Christian Coleman is hiányzik, a nyitónapi előfutamok alapján azonban nélkülük is magas színvonalú döntő várható pénteken.

Az első körben az esélyesek könnyedén igazolták a papírformát, az elmúlt években sok sérüléssel bajlódó Rodgers futása ugyanakkor némileg meglepő. A 33 éves vágtázó ugyanis 2015 óta nem volt ilyen gyors, s jobb időt futott, mint az idén eddig parádézó Ronnie Baker, illetve Noah Lyles.

Lyles a futamát 9.92 másodperccel nyerte meg, igaz, nagy hátszélben, míg Baker mögötte ért célba 10.00-val.

Rodgers és Lyles mellett még két futó ért el 10 másodpercen belüli eredményt. Isiah Young és Cameron Burrell – az olimpiai és világbajnok Leroy Burrell fia – egyaránt 9.93 mp-cel ért célba.

A nőknél 100 méteren 10.91 másodperccel Ashley Henderson volt a leggyorsabb az előfutamokban. A világbajnoki címvédő Torie Bowie nem indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában