Labdarúgás

2020.08.10. 08:47

Marozsán Dzsenifer francia kupagyőztes a Lyonnal

Marozsán Dzsenifer csapata, az Olympique Lyon nyerte meg a női labdarúgó Francia Kupát: a vasárnap esti döntőben 11-esekkel győzött a Paris St. Germain ellen.

A francia Olympique Lyon magyar származású csatára, Marozsán Dzsenifer (k) ünnepel, miután megszerezte csapata első gólját a női labdarúgó Bajnokok Ligája budapesti döntőjében játszott Olympique Lyon - FC Barcelona mérkőzésen a Groupama Arénában 2019. május 18-án. Mellette csapattársai, Lucy Bronze (b) és Amandine Henry.

Forrás: MTI

Fotó: Czagány Balázs

A finálé 0-0-ra végződött, a Lyon 4-3-ra bizonyult jobbnak a büntetőpárbajban.

Marozsánék a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt bajnokságban is az élen zártak és esélyük van újra a triplázásra: a Bajnokok Ligájában címvédőként az augusztus 21. és 30. között Bilbaóban és San Sebastiánban sorra kerülő döntő tornán lépnek pályára. A negyeddöntőben ellenfelük a Bayern München lesz.

A magyar származású német játékos – akit 2016-ban és 2018-ban is a világ legjobb női labdarúgójának választottak szerződése 2023-ig szól a Lyonnal, amellyel az elmúlt idényben megnyerte a francia bajnokságot és kupát, illetve a Bajnokok Ligáját is.

Borítókép: a francia Olympique Lyon magyar származású csatára, Marozsán Dzsenifer (k) ünnepel, miután megszerezte csapata első gólját a női labdarúgó Bajnokok Ligája budapesti döntőjében játszott Olympique Lyon – FC Barcelona mérkőzésen a Groupama Arénában 2019. május 18-án. Mellette csapattársai, Lucy Bronze (b) és Amandine Henry.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában