bajnokok ligája

2018.04.25. 22:49

Münchenben győzött a Real

A címvédő Real Madrid 2-1-re nyert a Bayern München otthonában szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a sorozatban harmadik fináléja felé.

Real Madrid's Spanish midfielder Marco Asensio (R) celebrates with Real Madrid's Spanish defender Sergio Ramos (C) and Real Madrid's Spanish midfielder Lucas Vazquez after scoring a goal during the UEFA Champions League semi-final first-leg football match FC Bayern Munich v Real Madrid CF in Munich in southern Germany on April 25, 2018. / AFP PHOTO / Christof STACHE

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Christof Stache

Alapvetően a Bayern München irányította az összecsapást és a 28. percben Kimmich révén meg is szerezte a vezetést. Igaz, a találatban nagy szerepe volt Navasnak, a Real Madrid kapusának, aki a nagyjából 80 méteres sprintet kivágó jobbhátvéd lövése előtt kiindult a beadásra.

Joshua Kimmich, a német Bayern München (j2) játékosa gólt rúg Keylor Navasnak, a spanyol Real Madrid kapusának a labdarúgó Bajnokok Ligája elõdöntőjében játszott elsõ mérkőzésen a müncheni Allianz Arenénában 2018. április 25-én.
Forrás: MTI / EPA | Fotós: Ronald Wittek

A 44. percben egyenlített a Real Madrid, Marcelo a lecsorgó labdát vágta kegyetlenül a bal alsó sarokba. A brazil válogatott védőnek ez a harmadik gólja volt a BL mostani kiírásában. A félidő hosszabbításában a Bayern több lehetőséget is elpuskázott. Jupp Heynckes vezetőedző dolgát nehezítette, hogy bő fél óra játék után két kényszerű cserét kellett végrehajtania, mivel Robben a 8., Boateng pedig a 34. percben kidőlt sérülés miatt.

A fordulást követően beszorult a Real Madrid, de Rafinha hatalmas hibáját a szünetben csereként pályára lépő Asensio révén kíméletlenül megbosszulta. A vezető góltól magabiztos lett a spanyolok játéka, Ronaldo ugyan gólt szerzett, de a játékvezető kezezés miatt megfosztotta a találattól. Nem sokkal később Benzema növelhette volna előnyt, de Ulreich nagyot védett.

A hajrában újra a müncheniek kerültek fölénybe, de az eredmény nem változott.

A mérkőzés összefoglalója:

A visszavágót jövő kedden rendezik a spanyol fővárosban.

Elődöntő, első mérkőzés:

Bayern München (német)-Real Madrid (spanyol) 1-2 (1-1)

Allianz Arena, 70 000 néző, v.: Björn Kuipers

gólszerzők: Kimmich (28.), illetve Marcelo (44.), Asensio (57.)

sárga lap: Ribéry (52.), Thiago Alcántara (90.), illetve Casemiro (78.)

Borítókép: Asensio, Vazquez és Ramos gólja a Real győztes találata után

AFP PHOTO / Christof Stache

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában