NFL

2017.12.11. 10:36

A rangadót megnyerte, irányítóját elvesztette az Eagles

 A Philadelphia Eagles látványos csata végén megnyerte a Los Angeles Ramsszel vívott rangadóját az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) 14. fordulójában, s ezzel bebiztosította csoportgyőzelmét, mégis az együttes körül szinte mindenki vereségként élte meg a meccset, mivel sérülés miatt vélhetőleg hosszú időre kidőlt az irányító Carson Wentz.

A kiváló játékos a meccs harmadik negyedének hajrájában sérült meg, s ugyan ezt követően még volt egy touchdown-átadása – ami már a negyedik volt a találkozón -, később már nem tért vissza pályára, s Nick Foles helyettesítette – írta meg az MTI.

Wentz állapotáról a csapata még nem adott tájékoztatást, ám két, neve elhallgatását kérő forrás az AP hírügynökségnek egyöntetűen azt állította, hogy a csapat orvosa attól tart, az irányítónak elszakadt az elülső térdszalagja, s vége a szezonjának.

Az Eagles sikerével a Nemzeti főcsoport (NFC) első helyén áll, egyúttal már biztosan megnyeri az NFC keleti csoportját, s ott lesz a rájátszásban.

Az Amerikai főcsoport (AFC) egyik legjobbja, a Pittsburgh Steelers 39-38-ra győzte le a Baltimore-t – s nyerte meg csoportját – úgy, hogy két és fél perccel a vége előtt 38-29-es hátrányban volt. A Steelers klasszis irányítója, Ben Roethlisberger 506 yardot passzolt, s ezzel beírta magát a liga történelemkönyvébe, ugyanis ez volt a harmadik 500 passzolt yard feletti meccse, ami rekord az NFL-ben.

Borítókép: Carson Wentz a Detroit Lions elleni meccsen 2016 október 9-én

AFP / Jorge Lemus / NurPhoto

Címkék#NFL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában