Dakar 2018

2018.01.11. 10:01

Szalayék után a korábbi Chelsea-tréner is búcsúzott

Feladta a 40. Dakar-ralit Andre Villas-Boas, a Tottenham Hotspur és a Chelsea labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője. Szalayékat végül a versenyigazgatóság kizárta a további versenyzésből.

Portuguese driver and former head coach of British football teams Chelsea and Tottenham, Andre Villas Boas (R), answers journalists' questions before a technical check-up in Lima on January 4, 2018, ahead of the 2018 Dakar Rally, which this year will thunder through Peru, Bolivia and Argentina from January 6 to 20. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Franck Fife

A portugál szakember – aki novemberben távozott a kínai Sanghaj SIPG együttesétől – a 40. születésnapját ünnepelendő indult el a dél-amerikai tereprali-viadalon, a perui sivatagban azonban hátsérülést szenvedett, s ezzel befejeződött számára a kaland.

„Leestünk egy dűnéről és összetörtük az autó orrát. Sajnos számunkra véget ért a Dakar. Remélem, legközelebb szerencsésebbek leszünk” – írta az Instagramon a futballtréner, aki egy Toyotát vezetett.

A szerdai nap folyamán a magyar Szalay Balázs, Bunkoczi László páros is búcsúzott a versenytől, mivel az önindító és a henger is felmondta a szolgálatot az autóban, így nem tudták folytatni a szakaszt. Miután nem indultak el az ötödik szakaszon, már csak a versenyigazgatóság döntésén múlt, hogy folytathatják-e a versenyt. A szervezők végül úgy döntöttek, hogy a negyedik szakaszon kihagyott ellenőrző pontok miatt megvonják tőlük a folytatás jogát.

A mezőny Perun, Argentínán és Bolívián halad keresztül, 9000 kilométert teljesít, és a végig versenyben maradók 14 szakasz után január 20-án az argentínai Córdobában érnek célba.

Borítókép: Villas-Boas még vidáman nyilatkozik az idei Dakar indulása előtt.

AFP PHOTO / Franck Fife

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában