Tour de France

2017.12.05. 13:53

Véget ért Sagan és az UCI jogvitája

Véget ért a szlovák versenyző kizárása miatti jogvita, amely az idei francia körversenyen történtek óta tartott.

Gold medalist Slovakia's Peter Sagan celebrates on the podium after winning the men elite road race of the UCI Cycling Road World Championships in Bergen, on September 24, 2017. / AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND

Megegyezett egymással a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) és Peter Sagan.

„A felek egyetértettek abban, hogy szerencsétlen baleset, és nem szándékos sportszerűtlenség történt”

- jelentette ki a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) keddre (mára) tervezett meghallgatása előtt az UCI, amely közleményében a videofelvételek ismételt elemzésére hivatkozott.

David Lappartient, az UCI szeptemberben megválasztott elnöke az esettel kapcsolatban ígéretet tett arra, hogy a jövőben további szakértőkkel segítik a versenybírók munkáját.

„A múltat már elfelejtettük, a jövőt illetően pedig az a legfontosabb, hogy fejlődjön a sportágunk”

- nyilatkozta Sagan. Hozzátette: örül annak, hogy az UCI az ő esetét kiértékelve döntött a versenyzsűri munkájának hatékonyabbá tételéről.

A Tour de France negyedik szakaszának hajrájában Sagan könyökével a kordonnak lökte Mark Cavendish-t, aki csonttörést szenvedett és feladta a viadalt. A szlovák kerékpárost – aki 2012 és 2016 között ötször nyerte meg a pontversenyt – a zsűri előbb harminc másodperces büntetéssel sújtotta, majd később kizárta.

 

Borítókép: Peter Sagan a pódiumon, miután megnyerte az Országútikerékpár-világbajnokságot Bergenben 2017. szeptember 24-én

AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában