elsöprő sikerek

2017.12.05. 23:05

Zidane és Löw az év edzői

A klubedzők között a Real Madridot irányító Zinedine Zidane, a szövetségi kapitányoknál pedig a németek szakvezetője, Joachim Löw lett a legjobb 2017-ben a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS).

Az IFFHS honlapja alapján Zidane toronymagasan, 256 pontos különbséggel előzte meg a második helyezett olasz Massimiliano Allegrit, a Juventus trénerét. A francia szakember idén spanyol bajnokságot és európai szuperkupát nyert, a Bajnokok Ligájában pedig címet védett együttesével. Sikerével ő lett az első, aki játékosként és edzőként is kiérdemelte az év legjobbjának járó elismerést.

A dobogó harmadik fokára Allegri honfitársa, a Chelsea-vel angol bajnok Antonio Conte került. A lista egyetlen, nem Európában dolgozó edzője a River Plate-et irányító Marcello Gallardo a tizedik helyet szerezte meg.

A szövetségi kapitányok versenyében az idei Konföderációs Kupán diadalmaskodó Joachim Löw 299 pontot kapott, a második helyen záró, hazája válogatottját irányító brazil Tite 125-öt. A németek munkájáért 2006 óta felelő Löw 2014 után másodszor kapta meg a díjat.

A harmadik helyen a spanyolokat vezető Julen Lopetegui végzett 62 ponttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában