Batmannek is keresztbe tett

2018.08.21. 16:55

Danny DeVito életműdíjat kap

A színész szeptemberben a 66. San Sebastián-i Filmfesztiválon veheti át a megérdemelt elismerést.

US actor Danny DeVito poses for a photograph upon arrival for the UK premiere of "Victoria & Abdul" in London on September 5, 2017. / AFP PHOTO / Tolga AKMEN

A színész a Dosnostia-díjat szeptember 22-én veheti át a spanyol filmmustrán, ahol az Apróláb című új animációs filmet is bemutatják, melyben az egyik hősnek kölcsönözte a hangját – írta a The Hollywood Reporter.

A fesztivál szervezői kiemelték, hogy DeVito öt évtizedes pályafutása alatt színházban, filmen és televízióban színészként, producerként és rendezőként is sikeres életművet épített fel. Golden Globe- és Emmy-díjjal ismerték el színészi tehetségét. Kitűnő alakításai között sorolták fel a Taxi és a Felhőtlen Philadelphia című tévésorozatban, valamint a Száll a kakukk fészkére, a Becéző szavak, A smaragd románca, az Ikrek és a Bádogemberek című filmben nyújtott játékát.

Arnold Schwarzenegger és Danny DeVito az Ikrek című filmben. Forrás: AFP / UNIVERSAL PICTURES / COLLECTION CHRISTOPHEL

DeVito emlékezetes alkotásai közé tartozik több olyan film, amelyeket színészként és rendezőként is jegyzett, köztük a Rózsák háborúja, a Hoffa, a Dobjuk ki anyut a vonatból és a Matilda, a kiskorú boszorkány. Producerként pedig mások mellett Quentin Tarantino, Steven Soderbergh és Milos Forman filmjein dolgozott – fűzte hozzá a fesztivál a közleményében.

A San Sebastián-i Nemzetközi Filmfesztivált szeptember 21. és 29. között rendezik meg.

Borítókép: Danny DeVito 2017. szeptember 5-én. Forrás: AFP / Tolga Akmen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!