Személyes kötődés

2017.09.25. 12:18

Jennifer Lopez nagylelkű adománnyal támogatja Puerto Ricót

Az amerikai énekes, színésznő egymillió dollárt (260 millió forint) ajánlott fel Las Vegas-i show-jának bevételeiből a Maria nevű hurrikán által sújtott térség lakosainak megsegítésére.

Az énekesnő Andrew Cuomo, New York állam kormányzójának társaságában jelentette be a felajánlást egy vasárnapi sajtótájékoztatón, amelyen azt is közölték, hogy Puerto Rico szigetének támogatására New York állam egyebek között a www.ny.gov honlapon fogja közzétenni az adománygyűjtő pontok helyét és azon dolgok listáját, amelyre a rászorulóknak leginkább szükségük van.

„Ugyanolyan gyorsasággal kell segítenünk Puerto Ricón, mint Texason és Floridán, valamint az ország összes olyan pontján, ahol segítségre van szükség” – hangsúlyozta Cuomo.

A Puerto Ricó-i származású, Bronxban született Lopez elmondta, hogy a hurrikán tombolása óta még nem sikerült a szigeten élő összes rokonával kapcsolatba lépnie.

„A Puerto Ricó-iak amerikai állampolgárok és Puerto Ricónak most szüksége van a segítségünkre, mert a Maria hurrikán elpusztította a szigetünket” – hangsúlyozta az énekesnő, hozzátéve, hogy kollégáival igyekeznek mozgósítani a kapcsolataikat a szórakoztatóiparban, valamint a sport- és az üzleti életben, hogy még több támogatást szerezzenek a rászorulóknak.

Lopez szerint Rob Manfred, az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) vezetője, valamint Hal Steinbrenner, a New York Yankees tulajdonosa is „jelentős” összeget készül adományozni.

A négyes fokozatú Maria hurrikán a múlt héten vonult át a karibi térségben. A trópusi ciklon Puerto Ricóra óránként 260 kilométeres széllel csapott le, több tucat települést elvágott a külvilágtól, fákat csavart ki gyökerestől. A városok ivóvíz, üzemanyag, áram- és telefonszolgáltatás nélkül maradtak.

Cuomo szerint hosszú távon több milliárd dollárra lesz szükség a sziget talpra állításához, az összeget a szövetségi kormánynak kell biztosítania.

Borítókép: AFP PHOTO / Angela Weiss

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!