boldogság

2018.01.19. 07:54

Nagy hírt közölt Új-Zéland miniszterelnöke

Első babájával várandós Jacinta Ardern, Új-Zéland miniszterelnöke, a pénteki bejelentés szerint a gyermek júniusban születik.

New Zealand Prime Minister Jacinda Ardern (R) and her partner Clarke Gayford announce to the press that they are expecting their first child, in Auckland on January 19, 2018. Ardern and Gayford announced she is expecting her first baby in June, making her the country's first leader to give birth while in office. The 37-year-old, who took office in October 2017, said the pregnancy was "unexpected but exciting" for her and partner Clarke Gayford. / AFP PHOTO / Diego OPATOWSKI

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Diego Opatowski

Ardern a jó hírt egy Twitter-bejegyzésben közölte, hozzátéve, hogy „miniszterelnök és anya” lesz egyszerre, a babával pedig párja, Clarke Gayford marad otthon.

Az aucklandi háza előtt tartott pénteki sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a szülés utáni hat hétben Winston Peters miniszterelnök-helyettes lesz az ügyvezető kormányfő.

Tudott már a várandósságáról, amikor a szeptemberi választásokat követően a kormánykoalícióról tárgyalt – mondta el az újságíróknak.

Akkoriban nem válaszolt azokra a kérdésekre, amelyek arról érdeklődtek, hogy fogja összeegyeztetni a munkát és a családi életet.

Ardern október végén tett miniszterelnöki esküt, ezzel az ország első női, egyben az 1800-as évek óta legfiatalabb kormányfője lett.

Borítókép: Jacinta Ardern és párja, Clarke Gayford bejelentették az örömhírt.

AFP PHOTO / Diego Opatowski

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!