Lemondatná az elnököt

2017.10.16. 08:13

A pornómogul kompromittáló információkkal buktatná meg Trumpot

Tízmillió millió dollárt, mintegy 2 milliárd 600 millió forintot ígért Donald Trump amerikai elnököt kompromittáló információkért a Hustler pornómagazin alapító-tulajdonosa, Larry Flynt. Felhívását a The Washington Post amerikai lapban tette közzé egy hirdetésben .

„Arra nem számítok, hogy Trump köreinek milliárdosai információkat szolgáltatnak ki, de arra igen, hogy sok ember van, aki tud bizonyos dolgokról és akinek 10 millió dollár sokat jelent” – írta hirdetésében Larry Flynt, hozzátéve: „Senkinek ne legyen kétsége, kifizetem az összeget, ha megfelelő információkat kapok.”

Mások az elnök újraválasztására gyűjtenek

Negyed év alatt több mint 10 millió dollár (2,6 milliárd forint) gyűlt össze Donald Trump amerikai elnök újraválasztási kampányára, ebből 4 milliót már el is költöttek az elnököt képviselő jogászok javadalmazására. Donald Trump hivatali beiktatási napján azonnal bejegyeztette indulását a 2020-as elnökválasztáson, így hivatalban lévő elnökként is változatlanul gyűjthet és költhet választási kampányára, amelyre januártól 36 millió dollár gyűlt össze. A pénzből az elnök országjáró gyűléseit szervező kis létszámú kampánycsapatot is finanszíroznak.

Trump a republikánus választók körében változatlanul népszerű. Hétvégén az Értékelvű Választó nevű konzervatív-keresztény csoport konferenciája éljenzéssel fogadta az elnököt, aki beszédében megígérte: Amerika visszatér a hagyományos amerikai értékekhez. „Karácsonykor ismét boldog karácsonyt kívánunk majd, és nem boldog ünnepeket” – fogalmazott. Megjegyzését üdvrivalgás fogadta.

A korábban egy ellene elkövetett gyilkossági kísérlet miatt kerekesszékben élő laptulajdonos emlékeztetett arra, hogy régebben is ajánlott fel pénzt republikánus politikusokról szóló kompromittáló információkért, és sikerült is elérnie két republikánus lemondását. Jóllehet akkor „csak” egymillió dollárt ajánlott fel.

Larry Flynt – mint írta – úgy véli, hogy jelenleg válság kínozza az országot, ezért emelte tízmillió dollárra az összeget. Leszögezte azt is: célja Donald Trump elnök megbuktatása. Flynt a tavalyi elnökválasztási kampányban a demokraták elnökjelöltjét, Hillary Clintont támogatta.

Íme az ominózus felhívás a The Washington Post hasábjain. Forrás: AFP / SAUL Loeb

A 75 éves milliomos 1974 júliusában indította útjára a Hustler magazint, amely azelőtt két esztendőn át hírlevélként jelent meg. 1975 nyarán publikálta a meggyilkolt John F. Kennedy elnök özvegye, Jacqueline Kennedy Onassis meztelen fotóit, és a lapot egymillió példányban adta el, ő pedig egy csapásra milliomos lett. 1998-ban – a Bill Clinton elnök lemondatásával fenyegető botrány idején – egymillió dollárt ígért a Bob Livingston republikánus politikusról szóló kompromittáló információkért. Livingstonnak házasságon kívüli nőügye volt, és le is mondott arról, hogy ő legyen a házelnök. Flynt 2007-ben hasonlóképpen egymillió dolláros felajánlást tett, s egy másik republikánus politikus volt kénytelen benyújtani a lemondását.

(Borítóképünkön Larry Flynt, kezében lapja egyik számával. Forrás: AFP / Mark Ralston)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!