7 vérfagyasztó nap

2018.02.23. 20:54

Rosamunde Pike terroristák közé keveredett

A rendező, aki a Narcos készítése során szerezte akciófilmes tapasztalatait, a valódi túszszabadításban valóban részt vett katonák segítségével rekonstruálta a történteket.

A Berlini Filmfesztivál teljes gőzre kapcsolt: a világ filmkésztőinek legjobbjai és leghíresebbjei gyűltek össze, hogy a Festivalpalast vörös szőnyegén ünnepeltessék magukat.

Tegnap sor került a hivatalosan versenybe válogatott, valószínűleg hamar a viták kereszttüzébe kerülő film, a 7 vérfagyasztó nap (7 Days in Entebbe, hazai bemutató: április) gálapremierjére.

Az este sztárja természetesen a film egyik főszereplője, a Holtodiglan-ért Oscarra jelölt Rosamund Pike volt, aki fehér és vörös tollzuhataggal borított ruhában érkezett.

Így a feltűnést a feltűnő alulöltözöttségével kereső, mackófelsős, kötött sapkás rendezőt, Jose Padilha-t alig vették észre a fotósok. Pedig mondott néhány érdekeset.

A 7 vérfagyasztó nap ugyanis a kommandós akciók történetének legkockázatosabb és legsikeresebb esetéről szól, amikor az izraeli titkosszolgálat Ugandában, ellenséges területen szabadította ki egy eltérített repülőgép összes túszul ejtett utasát.

A rendező, aki a Narcos készítése során szerezte akciófilmes tapasztalatait, a valódi túszszabadításban valóban részt vett katonák segítségével rekonstruálta a történteket, és azt mondja, nekik köszönhetően a filmjében számos eddig elhallgatott titkot hoz napvilágra.

„Engem viszont az emberi titkok érdekelnek”

– nyilatkozta a zsúfolt berlini sajtótájékoztatón Rosamund Pike.

„Amit tudunk, az egyértelmű. Amit nem tudunk, ahol kétség van, az izgalmas számomra. Például, hogy miért nem ölt meg senkit az a terrorista, akit játszom. Hogy mi zajlott a fejében?”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!