A Gyűrűk Ura

2017.11.14. 13:24

Újra izgulhatunk Középföldéért

Az Amazon Stúdió megszerezte A Gyűrűk Ura globális televíziós jogait, és többévados sorozatot indít J.R.R. Tolkien regényei alapján.

„Az Amazon Prime Középföldére készül” – írta hétfői Twitter-bejegyzésében Jeff Bezos, az Amazon.com alapító elnöke, belinkelve a vállalat friss közleményét is.

Az Amazon közleményéből nem derültek ki a Tolkien-hagyaték gondozóival született megállapodás részletei, de a Deadline.com hollywoodi hírportál értesülései szerint az Amazon Stúdió 250 millió dollár (66,5 milliárd forint) körüli összeget fizetett a jogokért.

A portál becslései szerint egy fantasy-sorozat költségvetése 100-150 millió dollár között mozog évadonként.

A Középföldén játszódó új sorozat A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége eseményeit megelőző új történeteket fog elmesélni. A megállapodás részét képezi egy esetleges további előzménysorozat elkészítése is.

A sorozat kezdődátumáról és szereplőiről egyelőre nem tudni semmit.

A Gyűrűk Ura-regények nyomán Peter Jackson rendezésében forgatott trilógia csaknem hatmilliárd dolláros bevételt hozott világszerte és 17 Oscar-díjjal jutalmazták.

Borítókép: Christopher Lee, Sarumán szerepében

AFP / EYEPRESS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!