Nyirád

2016.09.09. 20:07

Buksi suli gyerekekkel

Nyirád – A terápiás kutyák a nyári vakáció alatt sem csak pihenéssel töltik az idejüket. Ezúttal az „Unaloműző lazulj napok” résztvevőit lepték meg a Buksi suli vidám programjával.

Tóth B. Zsuzsa

A gyerekek már ismerősként köszöntötték a két kutyát, hiszen korábbi óvodai és iskolai rendezvényeken személyesen is megismerkedtek a négylábú fellépőkkel. A két retriever a tanév során ajkai iskolákban és óvodákban lát el fontos feladatot. Éden a labrador retriever már két éve a SANSZ Alapítvány égisze alatt tevékenykedik az ajkarendeki általános iskolában, Mese a golden retriever pedig az ajkai óvodásokkal fog dolgozni a Buksi suli tanuló kutyájaként. A nyirádi táborra közös programot állítottak össze a felvezetők a kutyáknak, amivel népszerűsítik a a kuyás terápiát és felhívják a figyelmet a felelős állattartásra.

Papné Takács Ágnes óvodapedagógus látványos bemutatója nagy sikert aratott

A bemutató engedelmes gyakorlattal kezdődött, majd egyre bonyolultabb trükkök sorozatával folytatódott. Ezután következtek az interaktív kutyás játékok. Mese és Éden felváltva hívta látványos kompetenciafejlesztő játékokhoz a gyerekeket, felvezetőik Papné Takács Ágnes óvodapedagógus és Ramasz Vanda pedagógus irányításával: A terápiás kutyák ezeket a feladatokat heteken át tanulják és aztán minden nap gyakorolják velük. Sok idő, mire eljutnak odáig, hogy a gyerkőcök a feladatok közben játékként élik meg a képességeik fejlesztését. A siker nem maradt el, a táborozók nagy örömmel vetették bele magukat a kihívásokba. A programot egy óriásalagút együttes készítése zárta, amelyben minden gyerek közreműködött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!