Nyirád

2017.03.13. 15:56

Gátlástalan szemetelés

Darvastó – A Nyirád és Tapolca közötti útvonalon, a közeli erdő sávjánál olyan mértékű a szemetelés, amit nem lehet nem észrevenni.

Vajda Georgina

Ha az úttesten elhaladó autósok elsuhannak a fák mellett, taszító látvány tárul a szemük elé. Minden bokornál szemeteszsákok, üvegek, műanyag dobozok, papírok, eldobott ételek tömkelege halmozódik fel újra és újra.

A környezettudatossággal mit sem törődve, a hanyagul parlagra vetett szemét állandó jelleggel csak termelődik, és senki nem tesz semmit ellene. Hiába az aktivisták és a környezetvédők akciói, vannak olyanok, akik semmibe veszik a természet élővilágát, bele se gondolva abba, hogy az mennyi mindent adott az embernek.

Jó ötlet lenne, ha felszerelnének a fákra egy-két kamerát, az bizonyítaná a nemtörődöm viselkedést, amit a szemetelők tanúsítanak. Találó mondás, hogy az vagy, amit megeszel. Lehet, hogy ide az a kijelentés is érvényes, hogy az vagy, amit kidobsz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!