Olimpia

2008.08.11. 09:24

<u>Az amerikai elnök közelében</u>

<b>Peking</b> - Szombaton kora délelőtt megkezdődtek a pekingi olimpia küzdelmei, a Pannon Lapok Társaságának nyolc vendége pedig a hat órás időeltolódás nyomán az akklimatizálódás gyötrelmeivel küzd, meg persze drukkol a magyar versenyzőknek.

Horog László

Habkönnyűnek nem nevezhető, közel tízórás repülőút után, helyi idő szerint reggel hatkor landolt a kínai légitársaság gépe, amely százötven magyar sportbarát társaságában a nyári olimpia városába repítette egy éven át tartó nyereményjátékunk nyerteseit. 

Bokkon Tamás és fia, ifj. Bokkon Tamás Balatonkeneséről, Mészáros Attila és felesége, Mészáros Attiláné Székesfehérvárról, Kovács László és párja, Kovácsné Kozári Margit Zalaegerszegről, Szabó Péter és neje, Kovács Márta pedig Szombathelyről utazott a világ legnagyobb sportrendezvényére.

- Azt hittem, fárasztóbb lesz az út, bár túlzottan frissnek azért nem mondanám magam. Ezeket az üléseket kisebb emberekre tervezték  - közölte a leszállás után Fejér megyei nyertesünk, Mészáros Attila.

A gépen a sportbarátok mellett versenyzők és edzők is utaztak   igaz, nem túl nagy számban  , az öttusázók küldöttsége is ezzel a járattal érkezett Pekingbe.  

Az időjárás meglehetősen változatos Pekingben, ami viszont állandó: az a rendkívül magas páratartalom. Bár nem vagyok meteorológus, meggyőződésem, szmog nincs, a levegő ugyan fülledt, de nem tűnik szennyezettnek. Ha nem esik   vasárnap például zuhogott  , az ég kék és néha a napot is látni.  


Lapcsoportunk olimpiai nyereményjátékának  nyertesei a Pekingbe érkezést követően  kissé elcsigázottan a hosszú úttól 
(Fotó: a szerző)


Persze, a teremsportot űzőket nem zavarja semmi, a kellemes, légkondicionált csarnokokban öröm a mozgás. A magyar sportbarátokat a játékok első hivatalos versenynapján a női kézilabdázók bemutatkozása tartotta lázban, a mieink nyertek is  (30-24)  a svédek ellen.   

Az első, nagyobb tömeget megmozgató vasárnapi programon is a labda volt főszerepben, a férfi vízilabdázók is bemutatkoztak, az újdonsült Európa-bajnok Montenegró ellen (10-10).  A magyar drukkerek figyelme  közben  elsősorban a hölgyeké   a lelátón felbukkanó erős emberekre irányult. 

Edzőjük,  Sári Nándor társaságában megjelent három kajakos, Benkő, Kammerer és Kucsera, főleg utóbbi kettővel fényképezkedtek szívesen a gyengébb nem képviselői. 

- A vasárnap az utolsó szabadnapunk, a folytatásban csak a munkára koncentrálunk, 18-án kezdődnek a kajakosok és a kenusok küzdelmei. Megnéztük Cseh Laci ezüstérmét, utána siettünk át a pólósok küzdelmeire  - közölte Sári Nándor. 

Valamint büszkén említette  - továbbá saját videofelvételével igazolta -, a 400 vegyes küzdelmeit az amerikai elnök, George W. Bushtól néhány méterre nézte. Hozzátette, a világ legfontosabb hatalmának első emberét valamivel nagyobb érdeklődés kísérte, mint az ő megjelenését... 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!