Olimpia

2012.07.27. 11:56

London 2012: az úszócsapat rajtra kész, szombaton már az érem a tét

Épen, egészségesen és kellő versenylázzal várják a magyar úszók a szombati olimpiai rajtot - jelentette ki Kiss László szövetségi kapitány az MTI-nek pénteken. Közülük már az első napon éremért úszhat Cseh László, Verrasztó Dávid, Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna is.

MTI

A szakvezető elmondta, hogy az ötkarikás küldöttség legnagyobb csoportjának számító, 32 fős úszócsapatból 31 versenyző van jelen Londonban, a csak augusztus 10-én érdekelt nyíltvízi úszó, Gercsák Csaba később érkezik a brit fővárosba.

"Remélem, jó antré lesz a holnapi" - jelentette ki bizakodóan a kapitány. "Mindjárt az első napon vízbe szállnak vegyesúszóink, Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna, illetve Cseh László és Verrasztó Dávid, ők este már éremért úszhatnak, akárcsak 400 gyorson Kis Gergő. Szintén szombaton van jelenése a 100 mell selejtezőjében Gyurta Dánielnek és 100 pillangón a teljes magyar csapat legfiatalabbjának, Szilágyi Liliánának."

Szerencsét próbál a nyitónapon a 4x100-as női gyorsváltó is, Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, Risztov Éva, Dara Eszter összetételben.

"Vérmes reményeink itt aligha lehetnek, hiszen nem a legerősebb összeállításban indulunk, miután a vegyesen érdekelt Hosszút és Jakabost nem vethetem be a stafétában is, az már túl sok lenne nekik egy napra" - mondta Kiss László.

Olimpia - Hírek, információk itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!