Olimpia

2012.08.05. 13:16

Kenyerest magával ragadta az olimpiai hangulat

Egy hetet töltött Londonban, a hétvégén tért haza családjával a magyar futballválogatott pályaedzője, Kenyeres Imre. A kiváló szakembernek mozgalmas a nyara, alig ért véget a nyári, labdarúgó kontinensviadal Lengyelországban és Ukrajnában, utazott az angol fővárosba, az ötkarikás játékokra. Nem titkolja, hatalmas élményekkel gazdagodott.

Horog László

- Futballban érintett edzőként érthetően a focitorna eseményein követtem kettőzött figyelemmel. Miután csomagban vettük a jegyeket, Manchesterben, az Old Traffordon egyszerre két meccset is megnéztem, az Egyiptom-Új Zéland, valamint a Brazília-Fehéroroszország összecsapást. Láttam Neymar parádés szabadrúgásgólját. Aztán voltam a Wembleyben is, Dél-Korea és Gabon találkozóját tekintettem meg. Ez nem is szakmailag, hanem a hangulat miatt volt különleges, 77 ezer ember szurkolt a lelátón, ami gyakorlatilag telt házat jelent. Két évvel ezelőtt, a kollégám, Egervári Sándor által irányított nemzeti együttessel itt mutatkoztunk be a kispadon. Ezúttal a lelátón ültem, most is hatalmas élményt jelentett a világ egyik legszebb stadionja. De nem csak a mérkőzés, a körítés, az egész olimpia hangulata magával ragad.

Kenyeres Imre hozzátette, az interneten, utazási irodában és vásárolt jegyeket, valamint nagyobbik, Madridban élő lánya segítségével, is, aki a spanyol jogtulajdonos tévétársaság munkatársaként a nemzetközi sajtóközpontban, az IBC-ben dolgozik, az ibériai küldöttség tagjaként felügyel arra, hogy a közvetítéseknél ne legyen fennakadás.



- A nagyobbik lányom tehát dolgozik, a kisebbik viszont pihent és meccseket nézett, itt volt a nejem és a 11 hónapos kisunokám is – aki járt eseményen is, megtekintett ötkarikás versenyt, mondhatni, elég korán kezdi -, tehát a teljes család ellátogatott a játékokra. A futball mellett megnéztük a férfi vízilabdázók Románia elleni találkozóját, a női kosarasoknál az Ausztrália-Franciaország derbit, továbbá nagy álmom teljesült, hogy strandröplabdát is nézhettem. Nem is annyira a játék, hanem a nagyszerű környezet vonzott. Amit sajnálok, magyar olimpiai aranyat nem láthattam, ez kimaradt. Mivel első olimpiám volt, remélem, lesz még időm pótolni. Remek egy hetet töltöttem itt a famíliával, az ötkarikás hangulat magával ragadó, az Olimpiai Park varázslatos, mindenki kedves, előzékeny, a sport tényleg összekovácsolja az embereket. Az események után a metrózás is élményt jelentett, ott is hullámzott a tömeg, a stadionokban tapasztalt pozitív életérzéssel a föld alatt is találkoztam.

A futballedző a játékok második hetét otthon, pomázi házában követi figyelemmel, amit tud, természetesen megnéz, szurkol a mieinknek. Aztán rövidesen kezdődik a munka, ugyanis nemzeti együttesünk augusztus 15-én Izraelt látja vendégül, a keret a derbit megelőző napokban edzőtáborba vonul. Nem árt a közös munka, az ősszel ugyanis megkezdődnek a világbajnoki selejtezők. A nyári, spanyol győzelemmel zárult Európa-bajnokság megtekintése is a felkészülést célozta. Kenyeres Imre és a többi, a válogatottnál dolgozó szakvezető jobbára lengyel helyszíneket látogatott, a csoportbeli ellenfél, Hollandia játékát figyelte. 
A 2014-es világbajnokságot és a 2016-os olimpiát Brazíliában rendezik, Rio de Janeiro-i központtal. Kenyeres nem említette, mi tesszük hozzá: szíve szerint alighanem mindkét rendezvényen jelen lenne. A foci vb-n szakvezetőként, a magyar válogatottal, az olimpián pedig nézőként, a lelátón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!