Olimpia

2016.08.19. 17:29

Orbán Viktor a FINA vezetőivel találkozott

Pénteken délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök a helyszínen tekintette meg a magyar-orosz női vízilabda bronzmérkőzést, ahol találkozott a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA vezetőivel is.

A Magyar Úszó Szövetség közleménye szerint a látogatás alkalmat adott arra, hogy Gyárfás Tamásnak, a FINA alelnökének és Fürjes Balázsnak, a Budapest 2024 olimpiai pályázati bizottság elnökének társaságában szót váltson Julio C. Maglione FINA-elnökkel, Paolo Barelli FINA-főtitkárral és Cornel Marculescu FINA-általános igazgatóval a jövő évi, budapesti vizes világbajnokság előkészületeiről, valamint az olimpiai pályázatról.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Julio Cesar Maglione, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) elnöke (j) a riói nyári olimpia női vízilabdatornáján, a harmadik helyért játszott Magyarország - Oroszország mérkőzésen a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 19-én. A magyar válogatott 12-12-es rendes játékidő után büntetőkkel 19-18-ra kikapott az orosz csapattól a bronzmérkőzésen. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Gyárfás Tamás az MTI érdeklődésére elmondta, a FINA vezetése többször is hangsúlyozta, milyen remek helyszíne lesz a világbajnokságnak a budapesti Dagály Úszóaréna, melynek építése a tervezettnél is gyorsabban halad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!