Olimpia

2010.01.07. 21:18

Győzelemre állnak a téllel szemben

Veszprém - A tél további részében ugyanolyan jól kell teljesíteni mint eddig, hogy a közlekedés biztonságát a továbbiakban is lehetővé tegyük - mondta el Debreczenyi János polgármester csütörtökön a városházán tartott sajtótájékoztatón.

Varga Domokos Péter

Az idei télre a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. kétezer tonna szóróanyaggal készült fel, ebből a karácsony előtti hóesésnél 730 tonnát kiszórtak, január 4-től csütörtök reggelig további 219 tonna került ki Veszprém útjaira - közölte Göttlinger László vezérigazgató.

Az idei tél eddig nem okozott olyan méretű problémát, hogy a polgári védelemnek is közbe kellett volna lépnie - tájékoztatta a jelenlévőket Balogh Miklós őrnagy, a Veszprémi Polgári Védelmi Kirendeltség vezetője.

Hasonló pozitívumról tudott beszámolni Miskey Tamás veszprémi tűzoltóparancsnok, a télen még nekik sem adott munkát az időjárás. A városon kívül a nem kellően felkészült, külföldi rendszámú, elakadt kamionok okoztak gondot - tette hozzá.

A 130 kilométeres úthálózatot folyamatosan karbantartják, a szélsőséges időjárás miatt keletkezett kátyúkat hideg aszfalttal rendszeresen javítják - erről a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodavezetője számolt be.

Kovács Zoltán szólt arról is, az idén a sürgető határidő miatt télen is engedélyezik az uniós támogatásból épülő csatorna beruházási munkálatok folytatását.

Kiemelten két helyszínen, az Egyetem és az Ady Endre utca környékén kérte a lakosság türelmét és megértését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!