Olimpia

2016.08.05. 14:28

Rio 2016 - A Megváltó Krisztus-szobornál a láng

Szép, tiszta időben érkezett az utolsó kilométereken az olimpiai láng Rio de Janeiro egyik jelképéhez, a Megváltó Krisztus-szoborhoz a Corcovado-hegy tetejére.

Helyi idő szerint péntek reggel a korábbi olimpiai résztvevő röplabdázó, Isabel szemeibe könnyek szöktek, amikor a szobor karjai alatt magasba emelte a lángot. Rio érseke, Orani Tempesta és a város polgármestere, Eduardo Paes is részt vett az ünnepségen.

Továbbra is titokként kezelik, hogy a 12 494 futó közül ki lesz az utolsó, aki a nyitóünnepségen, a Maracana Stadionban meggyújthatja a lángot. Sajtóhírek szerint az egyik jelölt a futball-legenda Pelé.

A láng április 20-án indult útjára Görögországból. Brazíliában 325 városon át, szárazföldön több mint 20 ezer, repülőn pedig több mint 10 ezer kilométert tett meg.

 

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 5. Isabel Barroso Salgado egykori brazil röplabdázó, az olimpiai láng stafétájának tagja a Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus-szobornál a fáklyával 2016. augusztus 4-én, a riói játékok kezdete előtti napon. (MTI/AP/Felipe Dana)

 

Eduardo Paes azt kérte a hatmilliós város lakóitól, hogy ha tehetik, akkor ne csak a megnyitó alatt, hanem végig a játékokon maradjanak otthon. A polgármester szerint ezzel elkerülhetők lennének a forgalmi dugók.

"A következő napok zavarosak és vidámak lesznek, a városnak nagyon fontos a sikeres rendezés és ehhez az is hozzátartozik, hogy a sportolók mindig el tudjanak jutni a versenyek helyszínére" - tette hozzá a városvezető.

Az első dél-amerikai olimpia augusztus 21-ig tart és összesen 306 versenyszámban avatnak bajnokot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!