Olvasó

2010.01.05. 19:06

Győzött az igazság, de most felejtsük el?

Tavaly októberben szinte mindenki problémásnak találta az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) döntését, amikor a két országos lefedettségű kereskedelmi rádiós frekvenciát új működtetőknek adták. Talán csak a két legnagyobb párt és a győztes médiacégek nem láttak hibát benne.

Győrffy Árpád

Az ORTT elnöke az ügyészségtől a döntés felfüggesztését kérte és tiltakozásul lemondott, a köztársasági elnök és a miniszterelnök is úgy vélte, nem volt minden rendben az ORTT lépése körül. Az SZDSZ vizsgálóbizottság felállítását indítványozta. A fideszes Szijjártó Péter demokráciához nehezen illőnek nevezte a javaslatot, az MSZP-s Mesterházy Attila pedig úgy vélte, hogy az ORTT döntésébe nincs joga senkinek sem beleszólni.

A bíróság sem szólt bele, amikor kedden kimondta, hogy törvénysértő volt az ORTT döntése. Az egyik nyertest ki kellett volna zárni, mert nem teljesítette az előírt feltételeket. A bíróságnak csak ehhez volt joga, a döntést csak azok vonhatnák vissza, akik a törvényt megsértették: a Fidesz, az MSZP és a KDNP ORTT-s tagjai. A hírek szerint eszükben sincs.

Örülhetünk az ítéletnek, mert megerősítette sokak gyanúját. Bánkódhatunk is miatta, mert egy újabb példa arra, hogy az igazság győzelme nem feltétlenül azt jelenti, amit ilyenkor elvárnánk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!