Olvasó

2011.04.12. 14:07

Káromkodás - pénzelvonás?

Wayne Mark Rooney büntetést kapott, mert a góllövés utáni pillanatokban belenézett a kamerába és jól láthatóan (szájról olvasók előnyben) közösülésre szólította fel a nézőket. Értem én a nevelő szándékot, egyet is értek az angol szövetség törekvésével, de ez képmutatás.

Novothny Ottó

Messze nem szép dolog, de tény: bármilyen sporteseményen (de akár parlamenti közvetítésnél, vagy a hírműsorokban, riportokban) a közeli képeknél könnyedén szembesülhet bárki ilyen, sőt ennél jóval cifrább megnyilvánulásokkal is.

Ahogy a pápai önkormányzat új sporttámogatási rendszerének egyik feltételét is legalábbis elgondolkodtatónak tartom. Azt kérik a pénzt adók, hogy az edzők viselkedjenek sportemberhez méltóan, minden helyzetben járjon az eszükben, hogy Pápa várost képviselik. Ha ez nem megy, akkor elvonják a hivatali támogatást. Na, itt van a probléma: miképpen is gondolta bárki, hogy a sok gyermeket, az utánpótlás korú, de akár felnőtt játékosokat, vagy a fiatalokat kell azért büntetni, mert a mester dühöng, kiabál, adott esetben veszekszik a játékvezetőkkel. A kettőnek (mármint az önkormányzati támogatásnak és az edző viselkedésének) ilyen szempontból semmi köze nincs egymáshoz. (Hozhatnék demagóg érveket is: biztos, hogy minden önkormányzati alkalmazott, minden élethelyzetben "megfelelően" viselkedik? Egyáltalán ki határozza meg azt, hogy mi a megfelelő és mi nem az, mi a taktika része és mi az, ami már fékevesztett indulat, mi az ami pályára illő és mi az, ami már nem.)

A minap éppen a Honvéd kosárlabda csapatának cserepadja mögött ültem. A fővárosiak mesterének (és ez nem túlzás) minden ötödik szava Rooney buzdításának magyar fordítása volt. Huszonéves fiataloknak időkérés közben, a szünetben, a cserénél és minden egyéb helyzetben is folyamatosan "b...megolt". Kimondottan ellenszenves volt, de nem jutott eszembe sem a büntetés, sem a támogatás elvonása. Ez kizárólag a klub és a szakember szégyene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!