Olvasó

2011.09.05. 21:32

Páholyból - Magyar foci ééjááóóó!

Néhány momentum, amit biztosan nem tudtak a magyar-svéd meccsről. Valószínűleg, mert nem is érdekes.

Tiger Szabolcs

Mielőtt még bárki azt hinné, hogy egy napokkal elkésett sporttudósításra kattintott, most tisztázom: nem, nem egy napokkal elkésett sporttudósításra kattintott. Sokkal inkább egy szubjektív élménybeszámolóra a Puskás Ferenc stadion sajtótribünjéről. Már a helyszínre érkezés során egy fontos hipotézist sikerült bebizonyítanunk: a magyarok a Hungary nevet mégiscsak az éhség – hunger szó alapján kaphatták

s szinte száz százalékig biztos, hogy nem a szomjas szóból, miután azok soha nem voltunk!

A sajtó- és VIP páholyok résztvevői a meccs előtt még megtekinthették a férfias „kinek nagyobb az objektíve” fotós vetélkedőt, bár a kollégák figyelmét nem egyszer a bájos svéd tévéshölgy feneke terelte el.

A magyar szurkolók halk rigmusokkal és egy-két zászlóval készültek az esti mérkőzésre.

A svédek meg sárgultak az irigységtől.

A globális válságnak köszönhetően, a svéd kapus alkalmanként 5 euróért cipőpucolást is vállalt.

Így nemegyszer a sokkal jobb anyagi helyzetben lévő magyar játékosok nyújtottak segítő kezet.

A Magyarországon sokak által kedvelt Zlatan Ibrahimovics ezen a mérkőzésen egyszer villant, kétszer esett és hétszer fordult – ezzel az ősi magyar verbunkos tánccal mutatta ki tiszteletét a magyarok kultúrája iránt.

Viszonzásként Stieber Zoltán és Hajnal Tamás a „Här är min hand, håll den väl!” – Itt a kezem, fogd meg jól! svéd rottyogatóst mutatta be, mindezt a negyedik játékvezető szintetizátoron kísérte.

A lelátón némi aktuálpolitika: a politikai sleppből kiszivárgott hírek szerint Vona Gábor és Schiffer András azon tanakodtak, vajon mennyi idő kell még, hogy ők üljenek négy sorral feljebb

Ám megszületett a végeredmény: győzelem után így mulat egy magyar úr!

A csúfolódás ellenére, legyünk büszkék rájuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!