Olvasó

2011.11.15. 15:23

A másik oldalról

A Miért Horváth Balázs? címmel november 11-én a Napló címoldalán megjelent cikkben csak az egyik oldal szólalt meg, mondta el véleményét.

Napló Online

Szeretném ezúton is tudatni a város polgáraival, hogy a városi közgyűlésen jómagam átgondolatlannak neveztem ezt a javaslatot, és éppen ezért nem is támogattam. Annak ellenére nem, hogy magamat is Horváth Balázs tisztelői közé sorolom. Nem tartom ugyanis helyesnek, hogy alig öt évvel a képviselő úr halála után a Balatoni Koronára felkerül a volt belügyminiszter képmása.

Ugyancsak helytelenítettem, hogy a három évvel ezelőtt felavatott Melocco-emlékmű is - amely egyáltalán nem dr. Brusznyai Árpádról szól - a korona "díszítő" elemévé válik. Véleményem szerint ez a mű is inkább a megosztást jelképezi, s a meghamisított, később eltüntetett Radnóti-idézet miatt sajnos az országos botrányt juttatja elsőként eszünkbe. Illetve azt a tényt, hogy a Fidesz ennek az emlékmű-állítási történetnek az égisze alatt és a Védegylet háta mögé bújva "cserkészte be" a városvezetői pozíciókat.
 
Horváth Balázs arcmásának - valójában nem is pénzen, hanem egy utalványon - szerepeltetése pedig inkább a Fidesz hálás gesztusának tudható be, mintsem annak, hogy a város lakossága számára is olyan kiemelkedő személyiség lenne. Ha vette volna a többség a fáradságot és megkérdezte volna erről a veszprémieket, biztos vagyok benne, az elképzelés nem kapott volna többségi támogatást.

Félő, hogy Horváth Balázs személye van ma még annyira megosztó, hogy ezzel a "húzással" inkább ártott a korona és így a helyi pénz bevezetése ügyének a polgármester és a javaslatát automatikusan megszavazó fideszes képviselőkből álló többség. Véleményem szerint egyébként a helyi pénz kialakítása pénzkidobás inkább, mintsem a térség gazdaságát élénkíteni képes tevékenység.
 
Katanics Sándor
önkormányzati képviselő
Veszprém


Előzmények:

Balatoni Korona - Miért Horváth Balázs?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!