Olvasó

2012.07.31. 04:42

A csavaros Szegedi-ügy

Úgy tűnik, a hétfői jobbikos bejelentések alapján mégiscsak Szegedi Csanád lett a vesztese annak a fordulatos és helyenként kulturálatlan hatalmi játszmának, amellyel áprilisban találkozott először a szélesebb nyilvánosság.

Horváth A. Attila

Akkoriban derült ki, hogy súlyos konfliktus terheli az EP-képviselő Szegedi és a borsodi Jobbik-elnök kapcsolatát, ám az országos központ gyorsan elfojtotta a lázongást: feloszlatta a megyei szervezetet, vezetőjét pedig kizárta a parlamenti frakcióból is. Jóllehet radikális körökben már rebesgették, hogy Szegedi esetleg Vona Gábor helyére pályázik, a májusi tisztújításon végül nem történt nyílt összecsapás, sőt, a tisztségért egyedül induló pártelnök bajtársaként említte az állítólagos riválist; igaz, utóbbi közben elvesztette alelnöki funkcióját. A viszály azonban nem ült el, sőt, néhány hete extrém irányt vett a Szegedi-ügy: a borsodiak bosszújáról és zsidó felmenői miatt magyarázkodó politikusról kezdtek szólni a hírek. Végül egy titokban rögzített, majd jó időzítéssel tálalt (állítólag uniós pénzekről és a „származási ügy” eltussolásáról szóló) magánbeszélgetés kellett ahhoz, hogy valóban kegyvesztetté váljék a korábbi erős ember. A kapituláló Szegeditől most már EP-mandátumát is visszakéri a Jobbik, bár ezt – jó magyar szokás szerint – ő egyelőre megtartaná. Megeshet tehát, hogy folytatás következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!