Olvasó

2013.04.18. 06:53

''Betáncoltak'' a középkorba

A balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola reneszánsz tánccsoportja „betáncolt” a középkor világába!

A bikali Élménybirtok táncos pályázatot hirdetett, melyre iskolánk tánccsoportja is benevezett. Nagyon vártuk az eredményhirdetést, mert a győztes csoport a Puchner Birtok évadnyitó programján április 13-án mutathatta be nyertes táncát. Nagyon örültünk, amikor Margit néni közölte velünk a jó hírt, hogy megnyertük a versenyt és részesei lehetünk az Évadnyitó fesztiválnak.

Megérkezésünk után a fellépés kezdetéig kicsit körülnéztünk, és már ekkor láttuk, hogy mennyi érdekes program, kézműves foglalkozás és helyszín vár ránk. A Madaras Színpadon volt a megnyitó, ahova a Szelindek Együttes zenéje csalogatta a közönséget. A Fresco Ballo zászlóforgató csoport bemutatója után Pintér Tibor musical színész énekelt.

 

A tulajdonos Kollár László köszöntője után hatalmas taps fogadta táncunkat. Ezután egy középkori színjátékot láttunk, melyben sólyom- és bagolyröptetés is volt. A nap folyamán korhű ruhákban kerestük fel a műhelyeket, ahol fabatkákért ki lehetett próbálni a mézeskalács díszítést, ékszerkészítést, kosárfonást, agyagozást Láttunk hastáncbemutatót, Divják Petra díjlovas produkcióját, volt táncház és lehetett íjászkodni is. A zenészek és komédiások egész nap csalogatták a közönséget a programokra.

Nagyon tetszett a Lovagterem, ahol ebédeltünk. A nap zárásaként jelmezes felvonuláson vettünk részt, mely a korabeli lovagi torna küzdőterére vezetett. Nagyon izgultunk és szurkoltunk minden lovagnak. Gyorsan eltelt ez a nap, mi szívesen kézműveskedtünk és barangoltunk volna még a középkori faluban. Köszönjük a lehetőséget és a sok programot a birtok tulajdonosának, a szervezőknek, és a „szereplőknek”!

Ide máskor is el kell jönni!

Szakál Eszter 7. oszt .tanuló

Eötvös Loránd Általános Iskola Balatonfüred

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!