Olvasó

2013.07.07. 14:38

Tisztelettel emlékeztek Bujtor Istvánra

Szombat este a színészről elnevezett tihanyi szabadtéri színpadon ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját a Skorpió zenekar - számolt be olvasónk, Baranyai Vera.

Napló

A kezdés előtt a közönség már közösen skandálta a legismertebb műveket, majd fél óra késéssel felcsaptak a fények, és elkezdődött a jubileumi koncert. A hangtechnikusok és látványtervezők a lehető legtöbbet adták a nézőknek, a színpad és a szabadtér lehetőségeihez mérten. Fények, füst, és hangerő.


A zenekar tagjai energiát nem kímélve kezdtek bele az újabb és újabb dalok megszólaltatásába. A tömött lelátón a tömeg egy emberként énekelt és dobolt a levegőben az ismert zeneszámok hallatán. A koncerten tiszteletét tette sok neves zenész is, több produkció erejéig kísért Papp Gyula orgonán, illetve Tátrai Tibor csapott még a húrok közé. A közönség nagy örömére hatalmas gitárpárbajt folytatva Szűcs Antal Gáborral. Az eseményen megelevenedett Bujtor István is, amint testvére, Frenreisz Károly mesélt róla.

A program egy több mint teltházas eseményt tudhat magáévá. Az emlékkoncert vasárnap este teljesedett ki, a terv szerint Rúzsa Magdi, Kovács Kati, Szulák Andrea és a Bon Bon zenekar frontembere, Szolnoki Péter fellépésével. 

A két napos rendezvénysorozat, melyet hagyományteremtő céllal indítottak, méltón emlékezett Bujtor Istvánra - tudtuk meg Baranyai Verától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!