Olvasó

2013.08.07. 11:52

A köz érdekében

Közérdekű kérdéseket szeretnénk feltenni Lovászpatona polgármesterének. Olyanokat, amik a falu lakosságát érintik.

Úgy gondoltuk, hogy mindezt a Napló szerkesztője előtt tesszük meg. A kérdések feltevését én vállaltam magamra. A polgármester úrnak kötelessége válaszolni, elvégre tudomásul kell vennie, hogy nem őérte és a testületért van a falu, hanem ők vannak a faluért. Tevékenységüket nem társadalmi munkában végzik, becsülettel meg vannak fizetve. Sok családnak még a megélhetésre sincs annyi pénze, mint amennyi tiszteletdíjat a képviselők kapnak. Ezek után a lakosság elvárja, hogy a becsületben, egyszerűen feltett kérdésekre a polgármester úr becsületes körülmények között válaszolja meg.

Magyarországon demokrácia van, és a jogait mindenkinek biztosítani kell. A polgármester úrnak meg kötelességei vannak, ezért szeretnénk nyilvánosságra hozni a lakosságot érdeklő kérdéseket, amikről polgármester úr gondolhatta volna, hogy a tisztán át nem látott dolgokkal kapcsolatban egyszer feltesszük őket. A közmeghallgatáson már tudhatta, hogy valami nincs rendben, hiszen vele együtt tizenkilencen voltak kíváncsiak a beszámolójára. Ebből tízen hivatalból, a tantestületet négy fő képviselte, az 1200 főt számláló lakosságból meg öten voltunk kíváncsiak a beszámolóra. Itt az idő, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba.

A polgármester úr nem tesz eleget a kötelességének, ha a Napló szerkesztője előtt nem válaszol a kérdésekre, mert az igazat mindenki tudni szeretné.  Ha nem tesz eleget a kötelességének, akkor meg kell, hogy tegye a lemondását a képviselőivel együtt. A Lovászpatonai Hírmondóról meg csak annyit, hogy az a falu lapja. Abban mindent, ami a faluval kapcsolatos, meg kellene jelentetni. Mivel a polgármester úr a szerkesztője, ő kijelentette, hogy abban csak az jelenhet meg, amit ő megenged. Azt sem tudja senki, hogy mindezért mennyit kap. Ez így nem mehet tovább, kérjük, hogy a szerkesztőségről azonnal mondjon le, és választunk olyan személyt a helyére, aki a lakosság felé tár mindent, ami a lakosságot érinti.

Venczel Gyula
Lovászpatona

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!