Olvasó

2013.10.04. 13:20

Kedves, bölcsességgel megáldott emberek ők

Arcok bukkannak fel előttem, kedves emberek élnek az emlékezetemben.

Miklós Zsuzsanna

Életük vége felé járó, bölcsességgel megáldott ismerősök, akik többet tudnak nálam, tapasztaltabbak, mint én. Tanulni lehet tőlük: elviselni megpróbáltatásokat, legyőzni betegségeket.

Én ezt a korosztályt szeretem a legjobban. Az élet súlya alatt megőszült, sokra hivatott asszonyok és férfiak jelennek meg előttem, ha az idősekre gondolok. A családunkban is hány idős embertől tanulhattam titkokat, az élet rejtelmeit! Megálltam édesapám, nagyanyám és édesanyám betegágya mellett, egy keveset így próbáltam visszaadni abból a sok jóból, amit tőlük kaptam. Öregkorukban is annyi szeretetet hordoztak magukban, ami meghatározó értékű volt a kapcsolatunkban.Kérek mindenkit, akinek idős hozzátartozója van, látogassa meg sokszor, beszélgessen vele!

Legyen az idősek világnapja felemelő ünnep! E nélkül szegényebb lenne a gyerekek élete, emlékezzenek csak vissza, hányszor ápolta őket az édesanyjuk.

Jó dolog, hogy egy napot kijelöltek az évből az idősekre való rácsodálkozás idejére. Abban bízom, hogy figyelmeztetésül hat majd az ünnep azoknak, akik eddig keveset voltak együtt szeretteikkel. 

Csapó Attila, e-mail

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!