Olvasó

2014.08.19. 15:40

Volt egyszer egy női csapat

A veszprémi Barabás lányok Mosonmagyaróvárra költöztek, megszűnt Veszprémben a női kézilabda, melyet szomorúan vettünk tudomásul mi, szurkolók.

Veszprém egy nagy kézilabdaváros, de nem a férfiak tették azzá, hanem a nők. Már 1970-ben a Kádár utcai bitumenes pályán játszottak, ott voltam minden meccsükön, telt házzal játszottak, ez közel kétezer nézőt jelentett. 1970-ben magyar bajnokit nyert a Bakony Vegyész Torna Klub. Egy évvel később a legjobb négy közé jutottak a BL-ben. Magyar Kupát nyertek 1973-ban, ezt a kupát tíz évvel később sikerült újra begyűjteni. Közben a veszprémi lányok a magyar válogatott tagjaként messze elvitték városuk jó hírét, olimpiai és vb-bronzérmet nyertek a Tót Harsányi lányok, Borbála és Katalin. Az NB I-ben Gyurka János edzővel 2012-ben 5. lett a csapat. Ekkor voltak igazán Veszprémé! Mivel a város anyagilag nem tudta tovább támogatni őket, győri fiókcsapatként működtek tovább, s a győriek úgy döntöttek, hogy Mosonmagyaróvárra költöztetik a fiókcsapatot.

Ambrus Gyula,

Gyulafirátót

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!