Olvasó

2014.12.22. 15:40

Növényeink védelméről

A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara kilencedik alkalommal szervezte meg a Növényorvosi napot a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Az országos szervezet elnökének, dr. Tarcali Gábornak a köszöntője után Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, majd Font Sándor, a mezőgazdasági bizottság elnöke üdvözölte a szakembereket és méltatta a növényvédelmi szaktanácsadás szükségességét. Ezt követően tudományos és gyakorlatias szakmai előadások követték egymást. Előadás hangzott el az előrejelzési hálózat kiépítéséről, annak tapasztalatairól. Egy szlovén kutató az új szőlőkártevő, a szőlőkabóca elterjedéséről tartott előadást. Időszerű, aktuális kérdésként a tűlevelűek erdészeti növényvédelmi kérdései is elemzésre kerültek. Figyelemfelkeltő volt a búza-sárgarozsda járványszerű fellépéséről és a védekezési lehetőségekről szóló prezentáció.

Az idei év nagy kérdése volt a mezeipocok-populációk kártételének megállítása. A szőlő-feketerothadás károkozójának védekezési technológiájáról az alelnök tájékoztatott. Tóth Péter szaktanácsadó a méhészet és a növényvédelem kapcsolatát elemezte. Megyei kamaránkat az országos rendezvényen Bakonyi Frigyes alelnök vezetésével 38 fő képviselte. A program kirándulással zárult.

Böröczky Károly

növényvédő mérnök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!