Olvasó

2015.06.25. 13:46

Passaui diákok az Eötvösben

A balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola látta vendégül a passaui Boldog Gizella Reáliskola 7. évfolyamos tanulóit június 15-étől június 19-éig. 30 fő diáklány és 4 kísérő pedagógus alkotta a német iskola delegációját.

Olvasó

Az Eötvösben már az utolsó tanítási nap láza mozgatta az eseményeket, de a vendégek fogadására sokan gyűltünk össze az iskola ebédlőjében, s kínálgattuk őket a magyar konyha legkedveltebb édességeivel. Az üdvözlést követően az igazgatónő körbevezette a német vendégeket az iskola épületében, tájékoztatást adott az intézmény oktató-nevelő munkájáról, eredményeiről, a tanév végén a nevelőtestületre váró feladatokról. Kedden megismerkedtünk a fürdő városrész nevezetességeivel, múzeumaival, interaktív kiállításival. A délután a Kisfaludy strandon játékkal, fürdőzéssel telt. A következő nap úti célja Herend volt, ahol a porcelánmanufaktúra történetével, bemutató keretében pedig a ma is zajló teljes előállítási folyamattal ismerkedtünk meg. A vezetést kreatív műhelyfoglalkozás követte, ahol akvarellfestésre került sor herendi minták alapján. Az elkészült alkotások a gyerekek jóvoltából Németországig eljutnak majd.

A délutánt a Veszprémi Állatkertben töltöttük. A hűvösebb idő sem szegte kedvét a látogatóknak. A veszprémi várban tett séta keretében elevenítettük fel közös történelmi gyökereinket. A hét közepén látogattunk el Tapolcára, ahol a felújított interaktív látogatóközpont és barlangi csónakázás várta vendégeinket. Sétát tettünk a Malom-tónál és környékénél, majd a szigligeti vár elfoglalása következett. Késő délután a búcsúest programjára készülődtek az eötvösös és a német gyerekek. A diszkó, a zene alapozta meg a kezdődő ismeretségeket. E-mail-címet, telefonszámot cseréltek a fiatalok, hogy az elkezdődő barátságot folytatni, mélyíteni tudják, hogy régi ismerősként tudjuk majd köszönteni egymást a következő év tavaszán, amikor mi teszünk eleget a meghívásuknak. Hazaérkezésük után e-mailbe köszönték meg a tartalmas és felejthetetlen élményeket. A programokhoz Balatonfüred város képviselő-testülete és iskolánk alapítványa, valamint iskolánk pedagógusai és gondnoka nyújtott segítséget.

Köszönöm, köszönjük valamennyiük támogató együttműködését!

Diószeghy Leopoldina, a Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola igazgatója

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!