Olvasó

2015.09.24. 10:47

"...Nem látsz a tündöklő végtelenbe..."

Nagy László egyik gyakran idézett verséből emeltem ki a címül választott sort.

Civil Tudósítónktól

Időszerűnek  érzem több okból ("...Hirdetted te is, hogy félni tilos/ember vagy végre, de élsz dideregve..."), mert ha élne Nagy László, idén lenne 90 éves s mert e költeményének a Születésnapra címet adta. A vers  2015. szeptember 18-án Torma Mária pódiumműsorában is elhangzott Ajkán a VERSBEN BUJDOSÓ  c. esten.

A Nagy László költő nevét viselő  könyvtár és művelődési központ  a 90. évforduló kapcsán  többek között ezzel az eseménnyel is emlékezett  névadójára, Iszkáz szülöttére.

A gondosan összeállított műsortükör  bevezető gondolata a költőt idézi: "...a Menyegző alá odagondolhatják a következőt: Írtam a romlás és romboltatás ellen, minden visszavonó erő ellen, az ifjúságért."

Ezért érzem sajnálatosnak, hogy az érdeklődők soraiban alig voltak fiatalok, pedig ez a felkavaró előadásban megszólaltatott versrészlet elsősorban nekik szólt, hiszen példát ad és utat mutat   a félelmet leküzdő bátor elszánásra, helytállásra.

A teljes műsor három tételre szerkesztett versfüzérből állt, melyeket Szűcs Miklós hegedű- és ifj. Szűcs Miklós brácsajátéka font egybe. A gondosan összeválogatott s megidézett verseken, versrészleteken átizzott   Nagy László szigorú és kristálytiszta értékrendje.

Számomra  azért marad ez az est kiemelkedő, mert ismét bizonyságot szerezhettem arról, hogy pótolhatatlan  veszteség volna, ha a költő verseinek üzenetét átengednénk a feledésnek, a közönyös  enyészetnek.

"...tisztának a tisztát őrizzük meg/oltalmazzuk az időben, ámen"

Magyar Istvánné

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!