Olvasó

2017.02.03. 13:10

A toll nem ír tovább, a krónikás megpihent

Minden nyugdíjasklubnak vannak féltett titkai.

Olvasó

Amiről most írok, azzal nem sokan dicsekedhetnek. Ezek nem mások, mint az albumok, amelyek a megélt és elmúlt 15 év eseményeit örökítik meg. A megalakulás szervezését és az eltelt évek kirándulásait a világörökség részét képező Hollókőtől Sopronig és Pécsig. Nem ismert helyeket, amiről talán sohasem hallottunk – börtönkórház a sziklák alatt, energiapark Lentiben, Krisna-völgy, eldugott őrségi kis falvak, régi templomok.

Ez ma már múltba tűnő világunk egy része. Akinek mindezt köszönhetjük, hogy a pillanat művészete által megörökített tájak őt idézik ma is, nem más, mint a klub krónikása, alapító tagunk, aki folyamatosan írta, gyűjtötte az anyagokat, és teleírta gyöngybetűkkel ezeket a naplókat.

A naplók végigkísérik életünket az osztálynaplóktól brigádnaplókig, de nagy a különbség az előzőekhez képest. Ez nem elválaszt, megkülönböztet, megbélyegez, ez derűt, jókedvet sugároz, betekintést enged egy nyugdíjasklub nem mindennapi tevékenységébe.

Miért írok most erről? Mert szomorú, amikor búcsúzni kell valakitől, aki része volt ennek a tizenöt éve megalakult klubnak. Nélküle nem volt kirándulás, és a naplók, a mi „Corvináink" olyan értékek nekünk, mint a Mátyás korában megjelent díszes dokumentumok. Ami nincs lejegyezve, az nem is történt meg, mindezt írta, rendezte, gyűjtötte, ragasztotta, tartalommal megtöltötte Pap Gyuláné Karola. A napokban távozott szeretett klubjából, életének 78. évében.

A karácsonyi ünnepségen még terveztük a 2017-es évet, a jövőt. A toll nem ír tovább, a történet véget ért, a krónikás megpihent, nyugta legyen békés és áldott!

Búcsúzik tőled a Bakony Gaszt Nyugdíjasklub nevében:
Rajki Józsefné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!