Olvasó

2017.07.28. 07:27

Gyülekezeti Nap Balatonszepezden

A Kővágóörs, Révfülöp, Kapolcs Társult Evangélikus Egyházközség az anyagyülekezet presbitériuma szervezésében, ezúttal Balatonszepezden rendezte meg 2017. évi Gyülekezeti Napját.

Olvasó

Az evangélikus templomban Veress István lelkész üdvözlő szavai után dr. Galli István c. egyetemi docens, egyházfelügyelő tartott magas színvonalú előadást. Új megközelítésben mutatta be Luther Márton és családja küzdelmes életét.

A megemlékezés szeretetvendégséggel folytatódott a Bertha Bulcsú Közösségi Ház udvarán, ahol egyházi zenét is hallgathattunk.

A kitűnő ételek és italok fogyasztása közben kötetlen beszélgetésekre került sor. Szóba került többek között a kereszténység kaotikus állapotba kerülése, valamint a gyülekezetek építése és rombolása napjainkban.

Biztató jel ilyenkor az ökumenikus összefogás és a hívekkel megtelt templom.

A presbitérium köszönetet mond dr. Sebestyén László polgármester úrnak, aki kezdeményezte a balatonszepezdi helyszínt, továbbá felajánlotta a szeretetvendégség megrendezéséhez a közösségi házat. Köszönet az önkormányzat dolgozóinak az aktív segítségnyújtásért és minden megjelentnek, akik nemcsak szerettek volna eljönni, hanem azt meg is valósították.

Szabó Gyula, Kővágóörs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!