olvasónktól

2019.12.12. 09:17

Fejlődő, gyarapodó község Vilonya

Soha rosszabb esztendőt nem kíván Vilonyának Fésüs Sándor polgármester, mint amilyen az idei volt.

Fésüs Sándor és Ovádi Péter

Fotó: Olvasó

A Magyar Falu Programnak köszönhetően valamivel több, mint harmincötmillió forint pályázati támogatás érkezett a községbe.

Kerítéscserére szoruló a temető Fotó: Olvasó

A polgármester hangsúlyozta, hogy ennek egy részét a Vilonyai Református Egyházközség pályázta és nyerte, de ez ugyanolyan öröm, hiszen ez is a település javát szolgálja, ugyanúgy, mint az önkormányzat sikeres pályázatai. Az egyház a parókia felújítására nyert tizenötmillió forintot, valamint a temető kerítéscseréjére, urnafal kialakítására ötmilliót.

Felújításra váró járda Fotó: Olvasó

Az önkormányzat a polgármester beszámolója szerint nyerni tudott az orvosi eszköz beszerzésére, az óvoda udvar fejlesztésére, valamint a kistelepülések járda építésének anyagbeszerzési pályázatán. Ugyanakkor sikerrel jártak a belterületi közterületek karbantartására kiírt eszközbeszerzési pályázatán is. Ezek nemcsak látványos fejlesztések lesznek, hanem kimondottan hasznosak is.

Épülő házak a Pap Gábor utcában Fotó: Olvasó

Járdaszakaszok újulhatnak meg tavasszal, játszótéri eszközök érkeznek, modernebb gépparkot használhatnak az önkormányzat dolgozói. A polgármester elmondta, hogy folyamatosan egyeztet a térség országgyűlési képviselőjével Ovádi Péterrel, aki figyelemmel követi a falu megoldásra váró gondjait. Szerették volna a polgármesteri hivatal épületét is felújítani, ez idén nem jött össze, de a következő évben, amennyiben lesz lehetőség, újra pályázni fognak erre is. A gyarapodó község az építési telkek eladási számát tükrözi, jelenleg tizennyolc kelt el a harminckettőből, ami szintén bizakodásra adhat okot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!