Felavatták Bakonyjákón az Újszülöttek ligetét

A település önkormányzata a faluház homlokzatára tűzött fehér gólyazászlóval tudatja a lakókkal, hogy ismét gyarapodott a falu egy aprósággal. Az Újszülöttek köszöntése, értékek a mindennapokban című program részeként felavatták az Újszülöttek ligetét, ahol az önkormányzat egy-egy facsemete elültetésével köszönti a babát és családját.

Szilvási Zoltán, Baloghné Uracs Marianna és Kovács Zoltán avatta fel az Újszülöttek ligetét

Fotó: olvasó/Kiss Albertné

A faluban működő összes civil szervezet kivette a részét a gulyás főzéséből, egymás után pirultak a kürtőskalácsok. A Bakonyjákói Íjász és Hagyományőrző Egyesület bemutatót tartott, a gyerekek a légvárban, innovatív játszóházban, szabadulószobákban és a Kezes-Lábas Játszóházban szórakozhattak. A Nemzeti Művelődési Intézet biztosította a hungarikum játszóházat. A kézműveskedést kedvelők csuhézhattak, vagy kipróbálhatták a kerámiafestést, bepillantást nyerhettek a kékfestő szakmába.

Kora délután avatták fel az Újszülöttek ligetét. Szilvási Zoltán polgármester elmondta: a liget kialakítására az országfásítási program keretében 30 őshonos fát kaptak, a rendezvényre pedig több mint hárommillió forintot. Idézte Nagy István agrárminisztert: „Aki fát ültet, bízik a jövőben”.

– Mi is bízhatunk, hiszen másfél év alatt 18 újszülöttel nőtt falunk létszáma – hangsúlyozta Szilvási Zoltán. Megemlítette, hogy a közelmúltban közel 30 millió forint összegben több pályázatot nyert a község önkormányzata, és a Magyar falu program keretében játszótérre szeretnének pályázni.

Szilvási Zoltán, Baloghné Uracs Marianna és Kovács Zoltán avatta fel az Újszülöttek ligetét Fotó: olvasó/Kiss Albertné

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő elmondta, egyre több fiatal szeretne vidéken élni, majd gratulált az Újszülöttek ligetéhez. Baloghné Uracs Marianna, a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém megyei igazgatója úgy fogalmazott, a most letelepedett ifjú családok is úgy eresztenek a községben mély gyökeret, mint ezek a fák. Az ünnepi beszédek után a liget felavatása a nemzeti színű szalag átvágásával ért véget.

A kultúrprogram az újszülöttekkel büszkélkedő családok megajándékozásával kezdődött. Először a bakonyjákói óvodások léptek fel, majd a Városlődi Paul Angermann Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanulói verses-zenés összeállítással örvendeztették meg a közönséget. Juhász Katalin interaktív zenés műsora és a Régimódi bohóctréfák újmódi gyerekeknek című produkció is nagy sikert aratott. Fellépett a bakonyjákói Nefelejcs Vegyeskar és a Városlősi Pergő-Rozmaring Táncegyüttes. Az este sváb bállal zárult.

Kiss Albertné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!