Olvasó

2016.10.09. 19:43

A fotográfus Pölczman Péter hazatért képeivel

Ajka - A világ végtelenül nagy, gazdag, mi pedig ehhez képest kicsik és sebezhetőek vagyunk.

Civil Tudósítónktól

„Elindultam szép hazámból, édes, szép Magyarországról ” – hangzott Molnár László klarinét szólója, Pölczman Péter fotográfusnak október hetedikén, a Városi Múzeum és Fotógalériában megnyílt VÁLTOZÁSOK című kiállítása ünnepélyes megnyitóján.

Fotó: Sipos Ottó Tibor

- Ha úgy mutatnám be Pölczman Pétert, hogy fotóművész, tiltakozna ellene, mert ő a valóság furcsaságait, érdekességeit, szemet-lelket gyönyörködtető szépségeit, nevezetességeit akarja csupán megörökíteni önmagának és láttatni a látogatókkal. A képei magukban, magukról mesélnek. Mindegyiknek van története, amiről az alkotó regélni tudna.

Fotó: Sipos Ottó Tibor

Azonban most, ha ő haza menne, s mi magunkra maradnánk a képeivel, a látottakról magunktól is kitalálhatnánk különböző történeteket, melyeknek van valóságtartalma, vagy nincs. A mi fantáziajátékaink sem akármilyenek, hisz gondolataink szerint is minden megtörténhet, földön, vízen, levegőben.

Fotó: Sipos Ottó Tibor

Pölczman Péter, a csékúti, padragi fotográfus szerény földi halandó, nem keresi mindenáron képeinek mondanivalóját, csupán ábrázolni akar úgy, ahogyan van, színesen, természetesen. Ha végignézzük a kiállítás képeit, azt érezzük, hogy anyaga egész, van tartalma, mondandója, mégpedig az, hogy a világ végtelenül nagy, gazdag, mi pedig az egészhez képest kicsik és sebezhetőek vagyunk. Ezt a gondolatot érdemes napról napra szem előtt, és tiszteletben tartani.

Fotó: Sipos Ottó Tibor

- Ezekkel a gondolatokkal ajánlotta Üveges Sándor újságíró a tárlat anyagának megtekintését a szép számban megjelent érdeklődőknek. A fotók október 29-ig tekinthetők meg a múzeum nyitvatartási idejében.

Fotó: Sipos Ottó Tibor

Képek:

-         A kiállítás megnyitóján, balról Pölczman Péter fotográfus, Üveges Sándor újságíró, Angermayer Judit muzeológus és a látogatók egy csoportja

-         Régi idők tanúja (Öskü)

-         Hobbitház,  Kappadókia (Törökország). Látszatra kőkunyhó, ám a föld

-         alatt palota van

-         Egy kis tere-fere a múzeumban

-         Fotósok egymás között

 

 

 

 

Sipos Ottó Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!