Olvasó

2016.12.19. 17:15

A jövőbe látogatott a csapat

A Balatonfüredi Nagycsaládosok Szivárvány Egyesülete Mosonmagyaróvárra kirándult.

olvasói

A közel 50 fő utazási költségét, belépőjét és ebédjét egy helyi érdekeltségű vállalkozó nagylelkű felajánlásából fedeztük.

Célunk egy interaktív élményközpont volt. A több mint 2000 négyzetméteres, többemeletes épületben a négy őselem: a víz, a föld, a levegő és a tűz tulajdonságait ismerhettük meg. A kiállítási tárgyakat nemcsak nézni volt szabad, hanem kötelező volt megérinteni, használni, játszani is velük. Versenyezhettek a gyerekek, hogy ki tudja vízipisztollyal magasabbra lőni a labdát az emelkedőn. A szervezők még arra is gondoltak - a szülők nagy örömére -, hogy vízhatlan köpenyt is vegyenek fel a kicsik a játék előtt.

A Balatonfüredi Nagycsaládosok Szivárvány Egyesülete Mosonmagyaróvárra, egy élményközpontba kirándult.
Amit tudtak, kipróbáltak

A nagyobbak kedvence a távolról irányítható robotkar volt. Az érzékelők lemásolták a mozdulatainkat, és azt a robot utánozta. A bátrabbak a 4000 szögből álló fakírágyon pihenhettek . Biciklire is lehetett pattanni. Ahogy tekertünk, az előttünk lévő terep-asztalon két mozdony kezdett egymással versenyezni a tempónknak megfelelően. Egy másik sarok mezítlábas ze-nészektől hemzsegett, ugyanis, ha a földre letett zongorabillentyűket imitáló lapokra ráléptek, akkor hangokat csalhattak ki. Az ügyesebbek egy egész dalt tudtak eljárni a kirakott kotta segítségével.

Egy körülbelül 25 fős sá-tor planetáriumként működött, benne bolygókról, csillagképekről vetítettek. A kamaszok, illetve felnőttek szabadulószobából menekülhettek, de voltak, akik 5D-s mozifilmet néztek, vagy a villámgenerálást csodálták. A sok játék között előadást is hallgathattunk, ahol a vízzel kapcsolatos kísérleteket mutattak be. Az egész napos
program alatt sajnos nem volt elég idő a több száz játék kipróbálására az interaktív ki- állításon. Hazafelé egységes volt az elhatározás: ide vissza kell jönni!

Nagycsaládosok Szivárvány Egyesülete, Balatonfüred

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!