pályázati pénzből

2018.09.19. 09:47

A művelődési ház, az óvoda és több járda is megújult Vilonyán

Kellemes feladata volt a közelmúltban megtartott rendkívüli testületi ülésen részt vevő önkormányzati képviselőknek, ugyanis megnyert pályázatok kivitelezőit kellett kiválasztaniuk, számolt be Fésüs Sándor polgármester a nyár végi, őszi beruházásokról.

Első körben a Hétvezér utcai Platán Park melletti járdát újították fel, amely térkövezve lett, és mintegy egymillió-kettőszázezer forintba került a településnek. Ezt a beruházást a „kistelepülések alacsony összegű fejlesztéseinek támogatása” elnevezésű pályázatból sikerült megvalósítani.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Fésüs Sándor polgármester a megújult művelődési ház előtt

A tízévente kötelezően elkészítendő településrendezési terv négymillió-hétszázezer forintba kerül, ezt már az „adósságkonszolidációban nem részesült települési önkormányzatok fejlesztéseinek támogatása” pályázatba fér bele. A 2010 előtti adósságmentes önkormányzatok tízmillió forintra pályázhattak, Vilonya esetében a művelődési ház belő felújítása hárommillió-kettőszázezer forintot érint. Megújul a nagyterem és a kisebb helyiségek is. Ugyanehhez a pályázathoz tartozik az óvoda épületének mennyezeti felújítása, ami közel kettőmillió forintba került.

Hárommillió-egyszázezer forintot nyert a falu az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” című pályázaton, amelyből a települést átszelő Hétvezér utca melletti járdát újítják fel, valamint a Petőfi utcában lévő járda újul meg.

Térkő burkolatot kapott a járda

A polgármester elmondta még, hogy a térség országgyűlési képviselője, Ovádi Péter „rajta tartja a szemét” a településen, amiben tud, segít, nemcsak az önkormányzattal tart fent szoros kapcsolatot, hanem a civil szervezetekkel, az egyházzal és fogadóórán a lakosság is helyben mondhatja el problémáit, gondjait. Távolabb gondolva, szeretné, hogy az elmúlt évhez hasonlóan vegyék-vigyék az építési telkeket az új Pap Gábor utcában, mivel ez a település jövőjét is biztosíthatja.

Ifj. Kardos Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!