Olvasó

2017.04.05. 16:55

A terápiás kutyák látogatása

A Gyermekekkel a Kutyákért – Kutyákkal a Gyermekekért Alapítvány látogatott el Vilonyára az általános iskolába és óvodába, hogy asszisztált fejlesztő és ismeretterjesztő csoportos foglalkozást tartson az óvodásoknak és az iskolásoknak.

Olvasó

Mindenki nagyon izgatottan várta Őket.

A gyerekek megismerkedhettek a 3 terápiás kutyával: Leilával, Karával és Alice-szel.

Kiscsoportos foglalkozás kereteiben különböző feladatokat oldottak meg a kutyusokkal, melyekben a kis négylábúak nagyon partnerek voltak.

A kezdetben bátortalanabbak hamar feloldódtak, és el sem akarták engedni a kutyákat. Fésülhették Leilát, színes csipeszeket csíptethettek a szőrébe, majd meg kellett nevezni a színeket. Pacsit kaptak, lábujjakat számoltak. Táncoltak, labdáztak Karával, vezényszavakat tanultak.

Nem okozott gondot nekik a kutya hasa alatt átbújni, amiért Leila jutalomfalatot kapott a gyerekek kis tenyeréből.

Felhőtlen, vidám kacagás zengte be az épületet.

A személyes kontaktus mellett szó esett az állatvédelem fontosságáról és a felelős állattartásról is, valamint arról, mi a teendő ismeretlen, kóbor kutyával való találkozáskor.

A délutáni vidám program után azzal fogadták az érkező szülőket, hogy kutyát szeretnének.

Köszönettel tartozunk a Gyermekekkel a Kutyákért – Kutyákkal a Gyermekekért Alapítvány elnökének, Bara Ivettának, valamint munkatársainak: Anitának, Titanillának, Borinak, Editnek, hogy a mi gyermekeink számára is lehetővé tették, hogy legyőzzék félelmeiket és gátlásaikat, és pozitív érzéseket ébresztettek bennük az állatok iránt.

Reméljük sikerül hosszú távú kapcsolatot kiépíteni a gyermekeink érdekében az alapítvánnyal.

Szeretnénk a következő tanév tevékenységeibe a meglévő szakköreink mellé a kutyaterápiás foglalkozást is bevinni.

Szabó Józsefné - Piroska néni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!