Olvasó

2015.05.27. 06:51

Átadták az üdülőt

Borgáta – A közelmúltban számtalan meghívott vendég vett részt Borgátán az üdülő ünnepélyes megnyitóján. Kovács Tibor, „Indián”, a felújított üdülő gondnoka örömmel, tárt karokkal fogadta a Veszprém megyéből érkezőket.

Civil Tudósítónktól

Három község polgármestere is megjelent az eseményen és örömmel támogatják az egyesületet. Sarkadi Nagy Andrástól, Nyirád polgármesterétől a beszélgetés során sok mindent megtudtam, 15 éve tölti be ezt a tisztséget, szívén viseli a más és idős emberek sorsát. 17 éve patronálja az egyesületet, rendezvények lebonyolításában, utaztatásokhoz ad segítséget. Anyagi támogatásban is részesíti az egyesületet.

Tóbel János polgármester Halimbát képviselte, szintén rendszeres támogatást ad a halimbai csoportnak, remek ötleteivel az üdülő felvirágoztatását próbálja elősegíteni. Pályázatok megírásához is segítséget fog nyújtani.

Kovács Tibor, „Indián", a gondnok. Fotó: Hegyi Ilona

Németh Balázs polgármester Szőcön 2012-ben időközi választáson nyert, szintén anyagi támogatásban részesíti az egyesületet, jótékonysági rendezvényeken vesz részt, ezzel is példát kíván mutatni.

Simon Jánosné elnök és Hegedüs Józsefné alelnök, mindenki Julikája, egyben a Balatonfűzfő mozgássérült-csoport vezetője meleg hangú köszöntője után Kovács Tibor vette át a szót, terveiről, a kitűzött célokról beszélt.

Az üdülőt teljesen felújították, új berendezésekkel gazdagodott, sőt, minden szobához tusoló is tartozik. A szobák kétágyasak, de mindegyik pótágyazható. Két, mindennel jól felszerelt konyha áll az oda érkező vendégek rendelkezésére, valamint a közös társalkodó. Az udvaron sátorozási lehetőség, nekik is az ingatlanban fürdési, főzési lehetőség van.

Kirándulások szervezése az itt nyaralóknak a közeli Ság és Somló hegyre, ahol isteni nedű várja az ide látogatókat.

Ismerkedési estek rendezése is a program szoros része, a hangulat teremtése fontos a mai rohanó világban.

Ezután „fehér asztal" mellett foglaltunk helyet, a megéhezett vendégsereget a finom, ínycsiklandozó pörkölt, nokedli várta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!